Хроника

УГЛЕДНИ ДОКТОР НАУКА ПУЦАО НА СУПРУГУ ПРЕД ДЕЦОМ УОЧИ БОЖИЋА: Откривено ко је помахнитали муж са Дедиња

Foto: Facebook Printscreen

Огњен А. (51), који је ухапшен због сумње да је хицима из пиштоља покушао да убије своју супругу наочиглед малолетне деце у њиховом стану у Београду на Дедињу, доктор је наука и иноватор који се појављивао на телевизији и давао интервјуе за разне светске медије.

Сигурне смрти несрећну О. А, супругу Огњена А. спасило је само то што је Огњен био толико пијан да није могао да је погоди хицима из пиштоља. Драма се одиграла 5. јануара, након краће свађе супружника у стану у Улици Јеврема Грујића у Београду, а онда је Огњен извадио један од три пиштоља која има у свом нелегалном поседу и запуцао на О. А.

Бежећи од помахниталог мужа, несрећна жена искочила је кроз терасу, а он је наставио да је јури па је тако запуцао и насред улице. Срећом, оба пута је промашио. Када га је полиција ухапсила код њега су пронађена три пиштоља, пригушивач, муниција разног калибра и чауре.

Оно што је додатно бизарно је да је Огњен А. заправо угледни доктор наука и иноватор који се појављивао и у бројним телевизијским емисијама како би говорио о свом патенту. Огњен А. је рођен у Сарајеву, а студирао је у Немачкој и Москви, а последњих 19 година наводно се бавио проналаском талената у спорту.

Појављивао се чак и у Би-Би-Сијевим документарним филмовима, а у домаћим медијима жалио се како његова достигнућа нису довољно промовисана у овдашњој јавности. По свему судећи, осим тога бавио се и прикупљањем оружја, које му је након напада на супуругу, пронађено у стану.

Његова супруга иначе је држављанка Швајцарске, а претпоставља се да су се упознали док је живео у тој земљи и био на руководећој позицији у једној компанији.

Како се сазнаје, у елитни део Београда доселио недавно. Доктору наука и насилнику одређено је задржавање до 30 дана.

(Курир.рс/Блиц