Друштво

У ОВУ СТЕНУ КОД БЕЛЕ ПАЛАНКЕ ГЛЕДАЈУ СВИ, а ево и зашто! Висока је 12 метара, оно што је на њеном врху ОСТАВЉА БЕЗ ДАХА(ФОТО)

printscreen/RTS

Свако ко прође поред 12 метара високе стене поред Беле Паланке не може, а да не примети оно што се налази на њој.
Ту се већ више од 40 година налази кућица коју је направио Мирослав Павловић.

  • Овде треба да пуниш енергију, батерије, да будеш оно што јеси. Ја не бежим од онога што јесам. Ја сам човек, али још увек припадам природи – рекао је он раније за РТС каже Мирослав Павловић, зидар и клесар.

За Мирослава, ова стена је, увек, била нешто посебно. Као на длану, из његових осам квадрата, види се читав крај.

  • И тако сам из детињства заволео ову стену. Пошто није била моја, ја сам се од детињства бавио грађевином, чекао сам кад могу да зарадим паре, да купим имовину и да направим викендицу – додаје Мирослав.

Поред Мирослава, у кућици најчешће бораве његова ћерка и унука.

  • Изађе се буквално из града – каже ћерка Божица Павловић. и додаје: “Ћерка Природа свуда, около, животиње, птице, уживанција.” На питање да ли им долазе и пријатељи и да ли воле ту да дођу, Божица одговара: “Сви који дођу су буквално одушевљени, тако да долазе”.

За Мирослава, кућица је била и остаје синоним пријатељства и поштовања природе. Још увек је радно активан. Као мајстора, траже га у читавом крају. А, он када заврши послове, долази на стену. Ту, како каже, не ради. Гледа и разговара са природом.

ртс