Политика

МИЛО СЕ НЕЋЕ ЗАУСТАВИТИ И ПОСЛУШАТИ НАРОД! Дрецун: Против Срба у Црној Гори се воде хибридне операције!

printscreen RTS

Председник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун изјавио је данас да се против Србије, српског народа и СПЦ, као наводног експонента руског утицаја, води неколико хибридних операција и не очекује да ће председник Црне Горе Мило Ðукановић повући Закон о слободи вероисповести

  • Мислим да се режим Мила Ðукановића неће зауставити, да неће послушати народ и да ће изазивати инциденте. То ће кулминирати изборима – рекао је Дрецун за РТС.

Он сматра да режим Мила Ðукановића не може да добије ниједне изборе ако не створи наводног непријатеља црногорске независности.

Како је навео, против Србије, српског народа и СПЦ, као наводног експонента руског утицаја, води неколико хибридних операција, чији је циљ да држава прилагоди своју спољну политику и унутрашње процесе интересима других земаља.

Кљуцно је информационо ратовање, наглашава Дрецун и објашњава да се зато водила и хајка против председника Александра Вучића поводом најаве његовог одласка, као верника, у Црну Гору на Бадњи дан.

Како је навео, прва фаза те операције је усвајање Закона о слободи вероисповести, а друга фаза ће кулминирати са парламентарним изборима у Црној Гори.

Дрецун сматра да је Црној Гори потребна ситуација у којој се могу изазвати инциденти.

  • Нема сумње да су планери овакве операције знали да ће доћи до реакције и испољавања незадовољства – рекао је Дрецун, али је напоменуо да не зна да ли су очекивали такву масовност протеста у Црној Гори.

Цитирао је црногорског министра одбране Предрага Бошковића, који је више пута рекао да је Црна Гора изложена снажним хибридним активностима, које се нарочито очекују пред парламентарне изборе ове године.

  • Вероватно је због тога елитни амерички тим сајбер-стручњака дошао у другој половини новембра 2019. године и сместио се у командни центар у Подгорици – наводи Дрецун поводом изјаве патријарха да не зна из ког центра дувају ветрови.

Дрецун је нагласио и да америчка амбасада у Подгорици не реагује, иако је, како каже, свесна могућих последица.