Политика

Вучић не иде у Црну Гору на Бадњи дан

Printscreen

Председник Србије Александар Вучић донео је одлуку да не иде у, како је најавио, приватну посету у Црну Гору на Бадњи дан. Вучић је рекао да је ту одлуку подржао и са њом се сагласио патријарх Иринеј.

“Не желим да дајем алиби црногорском режиму који ће да каже да је то напад на независност и уставни поредак Црне Горе. Ми поштујемо независнот и уставни поредак Црне Горе и никада ни на који начин га нисмо угрожавали, нити нас то занима”, казао је Вучић.

Он је додао да је била договорена посета Пљевљима и Милешевској епархији, да је све било спремно, а да се очекивао долазак између 30 и 40 хиљада Срба из Црне Горе.

“Донео сам ту одлуку зато што сам сигуран да би било изазивања сукоба, а ја нећу сукобе. Зато што знам да би неки то искористили да нашкоде српском народу у Црној Гори”, истакао је

Вучић се захвалио Србима у Црој Гори, председницима општина, и представницима српских политичких партија који су подржали његов долазак.

Међународну заједницу је оптужио за “хистеричну кампању лажи” и као пример навео агенцију АП која је навела да српски председник својом посетом “долива уље на ватру”.

“Лицемерје међународне зајенице је толико безобзирно да сам само чекао да видим ко ли ће се дрзнути да ме позове, да ми прича о мојој посети Црној Гори”, казао је Вучић.

Он је најавио да ће држава Србија подржавати све институције српског народа у Црној Гори, али се неће мештати у државна питања.

“Подржаваћемо све институције српског народа десет пута више него сада и то ћемо јавно да радимо, то ћемо све јавно у буџет да убацимо”, истакао је председник.

Вучић је казао да на Косово за Божић неће иде јер био био ухапшен пошто се, како истиче, дрзнуо да каже истину о Рачку. Додаје да су му “белосветски хохштаплери” увели вербални деликт