Регион

ЦРНОГОРСКА ПОЛИЦИЈА ПОТВРДИЛА ХАПШЕЊЕ МАНДИЋА, КНЕЖЕВИЋА И ЗОГОВИЋА! Приведене 22 особе, међу њима 17 посланика ДФ!

Црногорска полиција саопштила је да су тројица посланика Демократског фронта, Андрија Мандић, Милан Кнежевић и Милун Зоговић, лишени слободе због инцидената у Скупштини Црне Горе, током усвајања Закона о слободи вероисповести, док ће против осталих приведених бити покренути прекршајни поступци
У саопштењу се наводи да су након инцидента у парламенту, а на захтев председавајућег за интервенцију полиције у просторије Центра безбедности приведене 22 особе, од којих је 17 посланика Демократског фронта.

Након што је полиција извршила увиђај у парламенту и констатовала оштећења на инвентару, државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици наложио је да се лисе слободе Милун Зоговић, због сумње да је починио кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности и Андрија Мандић и Милан Кнежевић због сумње да су починили кривично дело спречавање службеног лица у вршењу службене дужности.

Они ће бити приведени надлежном тужиоцу уз кривичне пријаве, док ће против осталих приведених лица бити покренути прекршајни поступци због почињених прекршаја из Закона о јавном реду и миру.

Полиција наводи да су током ноћи поступали у складу са законом и применили средства принуде у складу са законским овлашћењима.

Како наводе, и наредних дана ће пратити актуелна дешавања и поступати ефикасно у складу са законским овлашћењима у интересу безбедности свих грађана.

Tanjug