Занимљивости

ШОКАНТНО! ОТКРИВЕНА ВЕЗА ТЕСЛЕ И ПИРАМИДА: Српски научник пронашао зашто су оне таквог облика и зашто су на том месту!

Иако је његова смрт прошла прилично незапажено, слава и фасцинација ликом и делом Николе Тесле после његове смрти почела је да расте.

Данас га доживљавају као врхунског лудог научника без чијих би изума свет данас био незамисливо место. Тесла је заслужан за кључне идеје због којих данас имамо паметне телефоне, Вај-Фај, електрични систем и још много тога. Поред идеја које је Тесла реализовао и патентирао, имао је и многе друге професије у различитим областима истраживања, од којих су неке биле прилично езотеричне. Једна од најнеобичнијих била је његова преокупација египатским пирамидама, једном од најтајанственијих и величанственијих грађевина човечанства.

Тесла је веровао да они служе вишој сврси и истраживао их је током целог живота. Шта га је толико привлачило у вези с пирамидама? Тесла се питао да ли заиста нису велики предајници енергије – и та се мисао поклопила с његовим пројектом бежичног преноса енергије. Теслине пирамиде 1905. године, Тесла је у САД поднео патент под називом „Уметност преношења електричне енергије природним медијима“, у коме су зацртани пројекти за серију генератора широм света који би се прикључили јоносфери за прикупљање енергије. Саму Земљу, са своја два пола, видео је као џиновски електрични генератор неограничене енергије, пише Биг Тинк. Дизајн у облику троугла постао је познат и као Теслина електромагнетна пирамида.

По њему је пресудан не само облик египатских пирамида, вец́ и њихов положај, мислио је Тесла. Изградио је торањ познат под називом Теслина експериментална станица у Колорадо Спрингсу и торањ Ворденклиф или торањ Тесла на источној обали, који је желео да искористи енергетско поље Земље.

Локације су одабране према истим законима по којима су изграђене пирамиде у Гизи, у односу на однос елиптичне орбите планете и екватора. Дизајн је био намењен бежичном преносу енергије. Јесу ли пирамиде заправо древне куле Тесла? Други аспект Теслиног размишљања повезан је са нумерологијом. Тесла је, по многим извештајима, био необичан појединац, са опсесивним особинама. Једна таква опсесија били су бројеви “3,6,9”, за које је веровао да су кључ универзума. Возио би се око зграде 3 пута пре него што би ушао или одсео у хотелима са бројевима дељивима са 3. Доносио је друге одлуке у групама од 3 особе.

Неки верују да је Теслина опсесија тим бројевима повезана са његовом склоношц́у пирамидалним формама и веровањем да постоји основни математички закон и промери који су део универзалног математичког језика. Како не знамо тачно како су грађене пирамиде и зашто, неке на њих гледају као на креације које могу стварати енергију или служити наменски инсталираним гласницима или чак бити код древних цивилизација. У тренутку таквог размишљања лако је упасти у разне теорије о древним ванземаљцима. Тесла је тврдио да су га ванземаљци контактирали у лето 1899. године, док је сам седео у својој лабораторији у Колорадо Спрингсу, Никола Тесла снимио необичне ритмичке сигнале. Затим их је описао готово као фигуре. Након што је први пут снимио радио сигнале из свемира, Тесла је био уверен да су то покушаји комуникације са Венере или Марса. Само годину дана касније, амерички Црвени крст питао га је шта очекује да ц́е бити највец́е људско достигнуц́е у следец́ем веку.

“Снимао сам електричне сигнале који су изгледали необјашњиви. Били су слаби и готово неприметни, али дубоко су ме уверавали да нец́е проц́и много времена док сви људи на свету не погледају у небо. Развеселиц́е их добра вест да смо коначно добили поруку од другог света “, одговорио им је Тесла. У самом чланку Тесла описује проблем комуникације на велике даљине бежично. Светлост као носилац комуникације је крајње непрактична, а сам Тесла је био свестан да је потребна енергија далеко вец́а него што је човечанству доступно.

Са друге стране, радијска комуникација захтева много мање енергије и зато је далеко лакша за остваривање. И док је радио на инструментима који би могли да шаљу моц́не радио сигнале нашим планетарним комшијама, истовремено је радио на уређајима који би снимали сигнале који нам долазе. “Никада нец́у заборавити тај први осец́ај када сам схватила да посматрам нешто од немерљиве важности за човечанство. Осјец́ај да сам прва особа која је чула поздраве са друге планете непрестано расте у мени”, написао је Тесла.

Kurir.rs/Express.hr