Друштво

ОПРЕЗ, НОВА ПРЕВАРА У СРБИЈИ! Ако вам ОВИ ЉУДИ ЗАКУЦАЈУ НА ВРАТА, ОДМАХ ПОЗОВИТЕ ПОЛИЦИЈУ

Београдска фирма “Аква технолоџи”, позивајући се на Министарство здравља, вара грађане Србије уваљујући им филтере за пречишћавање воде, открива Информер!

Како сазнајемо, радници ове фирме куцају на врата грађана по Србији, наводно проверавају квалитет воде, а затим након лажних резултата буквално терају људе да купују њихове филтере. Све то раде тврдећи да их шаље Министарство здравља зарад доброг здравља потрошача.

Због ове алармантне ситуације, лажног представљања и довођења најмање стотинак грађана у заблуду, ресорно министарство је поднело и кривичну пријаву Тужилаштву за високотехнолошки криминал. Према речима грађана који су били жртве ове продајне преваре, радници “Аква технолоџија” углавном бирају старије људе и иду на карту здравља и здравог живота.

  • Најаве се као фирма за проверу квалитета воде коју шаље Министарство здравља и која има сертификат за квалитет и продају производа. Уђу у стан, љубазни, бог зна како професионални. Изваде неку сонду, изврше као провере, сипају воду у чашу и сондом проверавају квалитет воде са чесме. И, наравно, тада се покажу “језиви резултати”. Испадне да је вода пуна бактерија, алги, чак и канцерогеног састава. У том шоку, када видите шта пијете, уплашите се и за ваше здравље, али и здравље ваше породице. Управо у том тренутку они вам нуде њихов филтер, наводно, препоручен од министарства, као једино решење које је најбоље за ваше здравље. Одмах вам дају уговоре, потписујете папире и буквално вас доведу у заблуду. То је заиста скандалозно – жале се оштећени грађани.

У Министарству здравља истичу за Информер да ни на који начин не сарађују ни са овом, нити са другим фирмама које грађанима продају овакве производе.

  • Упозоравамо грађане да пажљиво поступају у вези са оваквим случајевима и да увек провере све чињенице. Све овакве или сличне случајеве грађани могу пријавити Антикорупцијском тиму Министарства здравља. Због ове ситуације поднели смо кривичну пријаву против поменуте фирме и надлежнима проследили све детаље овог случаја на даље поступање – наводе у ресорном министарству.

Информер