Друштво

Протоколом о сарадњи до бољих услуга за пензионере у Србији

Поводом сајма пензионера у Нишу Компанија “Дунав осигурање” и Банка Поштанска штедионица, 7. новембра, потписали су у Нишу протокол о сарадњи са Савезом пензионера Србије, којим ће се најстаријим суграђанима омогућити додатне услуге у ове две државне компаније.

Протокол су потписали председник Извршног одбора Компаније “Дунав осигурање” Мирко Петровић, председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица Бојан Кекић, председник Савеза пензионера Србије Андреја Савић, као и председник Извршног одбора Покрета трећег доба Србије Василије Белобрковић.

Извршни директор Банке Поштанске штедионице Бојан Кекић нагласио је важност сарадње са Компањом „Дунав осигурање“ и кровном организацијом пензионера Србије.

И „Дунав осигурање“ и Банка Поштанска штедионица, како је навео, лидери су у државном банкарском сектору, поготово у области осигурања, а протоколом са Савезом пензионера, најстаријим суграђанима биће омогућене додатне погодности у ове две компаније.

“Биће довољно да пензионер донесе само чланску карту да је члан удружења пензионера или да донесе пензиони чек на коме се види да плаћа чланарину, а наша је обавеза да пензионерима дамо пуно погодности “, рекао је Кекић.

Банка је, каже, поносна на то што важи за ” банку пензионера” и навео да та банка има најмање ненаплативих кредита и стабилне изворе финансирања.

Председник Извршног одбора Компаније “Дунав осигурање” Мирко Петровић истиче да је протоколом проширена сарадња на пољу услуга осигурања и банкарства које се нуде члановима Савеза пензионера, односно његовим члановима, најстаријим сународницима у нашој земљи.

“Дунав осигурање данас осигурава око 180.000 пензионера, сарађује са преко 160 удружења пензионера а истовремено у партнерству са Поштанском штедионицом осигурава преко 50.000 кредитних линија које су превасходно усмерене ка кредитирању пензионера”, наводи Петровић.

Протокол ће посебно, додаје, омогућити побољшање квалитета едукације пензионера у погледу производа и услуга које нуде и Поштанска штедионица и Дунав осигурање.

“Сарадња и поверење које нам је дато од стране пензионера Србије је плод вишедеценијеске сарадње „Дунав осигурања“ и пензионера”, указао је Петровић.

Прошлу годину Компанија „Дунав осигурање“ је, према подацима за компаније у сектору осигурања у југоисточној Европи, била на 9. месту, а Петровић очекује да ће према подацима за 2019. годину, „Дунав осигурање“ ући међу првих шест осигуравајућих компанија југоисточне Европе.

Председник Савеза пензионера Србије Андреја Савић истакао је значај потписаног протокола и навео податак да тај Савез заступа интересе око 1.700.000 пензионера у 170 општинских, градски и покрајинских организација у земљи.

“Чинимо напоре да артикулишемо интерсе најшире пензионерске популације и подигнемо ниво заступања њиховог интереса, а овим протоколом подиже се институционални ниво сарадње и са једном и са другом државном институцијом “, рекао је Савић.