Друштво

Осигурање – заштита савремене пољопривредне производње

Бијељина, 22. август 2019 – На едукативној радионици у средњој „Пољопривредној школи“ која је одржана данас у Бијељини Компанија „Дунав осигурање“ представила је пољопривредним произвођачима, професорима и ученицима значај осигурања у савременој пољопривредној производњи и бројне погодности осигурања за пољопривреднике, пре свега за осигуравајуће покриће усева, плодова и дувана, осигурање животиња, али и за осигурање имовине.

– Проценат осигурања усева и плодова и даље је врло низак, а ми желимо да организовањем оваквих радионица повећамо тај проценат како би наши пољопривредни произвођачи били сигурни у своје приходе, рекла је в. д. директора Филијале „Дунав осигурање“ у Бијељини Марија Николић и додала:

– „Дунав осигурању“ као лидеру у осигурању пољопривредних култура на подручју Семберије, Посавине и дела Федерације БиХ и у 2019. години поверење је указао велики број пољопривредних произвођача, тако да је на овом подручју осигурано око 1.800 ха различитих култура, међу којима предњаче дуван, пшеница и уљана репица. На подручју Градачца, који је познат као воћарски крај, осигурано је око 20.000 садница шљиве, крушке и јабуке – нагласила је Николић.

– Климатске промене које условљавају временске непогоде све чешћа су појава и наносе велике штете на пољопривредним културама. У прилог томе иде и чињеница да је „Дунав осигурање“ у 2018. исплатило више од 200.000 КМ штете, а у последње три године исплаћено је око 390.000 КМ – појашњава в. д. директора Филијале „Дунава“ у Бијељини и додаје да је навећи део осигураних култура оштећен градом, што поред пожара и грома спада у основне ризике, поред којих наша компанија пружа осигуравајућа покрића и за допунске ризике као што су олуја, поплава и пролећни мраз.