Друштво

Нисте саме – бригом и пажњом до оснаживања жена

У сусрет предстојећим новогодишњим и божићним празницима, жене и децу који бораве у Сигурној кући у Београду данас су посетиле и новогодишњим поклонима даривале Ирена Вујовић, министарка у Влади Републике Србије и председница Савета за родну равноправност, Ивана Соковић, председница Извршног одбора Компаније „Дунав осигурање“, и Наташа Стоисављевић, градска секретарка за социјалну заштиту Београда.

  • Подршку коју штићеницама Сигурне куће континуирано пружа „Дунав осигурање“ велика је сатисфакција и задовољство за нас, истакла је приликом данашње посете овој институцији Ивана Соковић, председница ИО Компаније „Дунав осигурање“, и додала:
  • Вишегодишња подршка коју „Дунав осигурање“ пружа штићеницама састоји се у запошљавању жена из Сигурне куће, обезбеђивању бесплатних полиса добровољног здравственог осигурања, које обухвата систематске и све друге прегледе неопходне штићеницама, као и даривању новогодишњих пакетића деци. Поред тога што ћемо децу и ове године обрадовати пакетићима, женама које бораве у Сигурној кући поклонићемо вредносне ваучере за куповину козметике у „Лили“ дрогеријама. Уз подршку „Лили“ дрогерија припремили смо и поклоне за све запослене у Сигурној кући, за жене које су подршка штићеницама у њиховим најтежим данима. Дајемо све од себе да им бар мало помогнемо, иако знамо да ми не можемо да им надоместимо оно што су изгубиле, своје домове и породице.

Компанија „Дунав“ наставља сарадњу са Саветом за родну равноправност Града Београда и Сигурном кућом, ради оснаживања жена у борби против насиља у породици, истакла је на крају свог обраћања Ивана Соковић, уз жељу да им Нова 2022. година буде лепша и срећнија и да из свега што им се догодило изађу јаче и снажније.
Ирена Вујовић, министарка у Влади Републике Србије и председница Савета за родну равноправност, приликом посете Сигурној кући најавила је реализацију пројекта социјалног становања у Београду за жене жртве насиља у 2022. години:

  • У години која је пред нама залагаћемо се за нулту толеранцију према насиљу над женама, али и за њихово економско оснаживање, што је много важније и на чему интензивно радимо. Настојаћемо да унапредимо активности које већ реализујемо. Охрабрује и податак да се доста компанија и факултета интересује да помогне, што је потврда да је свест о значају помоћи женама подигнута на виши ниво и да нису саме.
    Говорећи о активностима Града Београда, Наташа Стоисављевић најавила је да ће Град и у 2022. години водити одговорну социјалну политику и наставити да помаже свима којима је помоћ најпотребнија, а штићенице Сигурне куће су приоритет када је у питању помоћ и подршка.

Захваљујући на указаној помоћи и даровима, као и на новим идејама које уливају наду, Весна Станојевић из Сигурне куће рекла је да је то најава да ће нова година за ову установу бити много боља и да је управо ова посета потврда да о овим женама и деци брине цело друштво.