Хроника

УЗБУНА У ЛЕСКОВАЧКОМ ЗАТВОРУ: У канти за ђубре пронађена футрола са оквиром за ПИШТОЉ?

Pixabay

У Окружном затвору Лесковац је у недељу, 3. октобра, наводно је пронађен оквир од пиштоља у затвореном делу завода у осуђеничкој канти за ђубре, а у Управи за извршење кривичних санкција је речено да су о томе обавестили полицију и да се утврђују све околности овог догађаја

Ипак, из УИКС-а тврде да ништа недозвољено није пронађено ни у једној канти коју користе осуђеници.

  • Наиме, у контејнеру за одношење смећа, који се налази у оквиру простора који припада Окружном затвору у Лесковцу, пронађена је футрола са празним оквиром за пиштољ. Завод је у складу са законом обавестио надлежну Полицијску управу и у овом тренутку се спроводе радње на утврђивању свих околности овог догађаја – наводи се одговору.

Иначе, из Управе за извршење кривичних санкција нису одговорили на нека прослеђена питања, као и да ли је у међувремену пронађен можда и сам пиштољ.

Иза затворских зидина притвореници и затвореници често покушавају да пронађу начин да остваре комуникацију са “светом” преко бедема, али и да дођу до недозвољених предмета.

Наравно, све то раде на нелегалне начине како би избегли санкције уколико их затворска полиција спречи у томе.

Претежно се телефони “шаљу” у данима посете, најчешће скривени међу стварима које су намењене за особе лишене слободе и осуђена лица, као што је гардероба.

(Курир.рс/Информер)