Друштво

Дунав осигурање – сигуран партнер пољопривреде

Представници Компаније “Дунав осигурање” и Банке “Поштанска штедионица” на отварању Сајма пољопривреде; Фото: Александар Мијатовић

Компанија „Дунав осигурање“, учешћем на 88. Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду, и ове године је део најзначајнијег агробизнис догађаја, који је окупио велики број пољопривредника из целе Европе.

„Овде смо да нашим осигураницима укажемо на важност осигурања пољопривреде и бројних ризика који је прате, посебно имајући у виду временске непогоде и климатске промене, којих је из године у годину све више“, истакла је Ивана Соковић, председница Извршног одбора Компаније „Дунав осигурање“ приликом отварања Сајма.

Штанд Компаније „Дунав осигурање“ том приликом посетила је и делегација републичке и покрајинске владе, те је у овом сусрету истакнута подршка Компаније како грађанима Србије и пољопривредним произвођачима, тако и државним институцијама наше земље:
„Влада Републике Србије и Министарство пољопривреде, из године у годину повећавају субвенције за осигурање. Минималне субвенције су 40 одсто, а у окрузима где су веома честе временске непогоде, субвенције су чак до 70%, и то је нешто што би грађани требало да искористе“, додала је Соковић.

На овогодишњем Сајму, приказана је дугогодишња сарадња Компаније „Дунав осигурање“ са Банком „Поштанска штедионица“ кроз партнерство две државне компаније, које је из године у годину на све вишем нивоу.
Како је истакао Бојан Кекић, председник ИО, Банка „Поштанска штедионица“, однедавно и највећа банка у власништву државе Србије посебну пажњу посвећује аграру и пољопривреди. Своју понуду на Сајму пољопривреде традиционално представљају са „Дунав осигурањем“, дајући на тај начин допринос националним програмима развоја села и пољопривреде.

У среду, 22. септембра, у Конгресном центру Сајма (сале 5 и 6), с почетком у 11 часова, Компанија „Дунав осигурање“ ће одржати конференцију „Време је за сигурну пољопривреду“, где ће представници струке и државних институција говорити о трендовима и ризицима у пољопривредној производњи. На то бесплатно предавање могу доћи сви заинтересовани и учествовати на конференцији.