Хроника

УБИШЕ НАМ НЕБОЈШУ НА ПРАВДИ БОГА: Болне речи чланова породице младића који је насмрт претучен на ПРОСЛАВИ ВЕРИДБЕ

Foto: Printscreen/Instagram

Убијени Небојша Миленковић (25) из села Стубал код Краљева сахрањен је на локалном гробљу у кругу породице и пријатеља.

Фамилија и пријатељи јуче су обавили јутрење на његовом гробу, а скрхани болом кратко су прокоментарисали да им је мезимац “умро на правди Бога”.

  • Нисам у стању ништа да кажем… Пуна нам је кућа. Имали смо данас јутрење на његовом гробу – рекла је Небојшина бака Милка Брђанин.

Илинка Миленковић, друга бака настрадалог младића, рекла да је “умро на правди Бога” и да не може да тврди како се одиграло убиство јер није била присутна.

  • Страдао је на правди Бога. Чула сам да су се напили и да људи причају да су били обесни… Али не могу ништа да кажем. Нисам била ту. Није требало све тако да се догоди. Није смео да умре. Кажу да је због девојке – прича бака Илинка.

Бака наводи да је Небојша живео у Швајцарској, али да је у последње време био у селу.

  • Био је умиљато дете, али шта да вам кажем више… – каже Илинка.

Почетак сукоба између две групе мушкараца у ком је смртно настрадао Небојша Миленковић (25) из села Стубал код Краљеве снимиле су камере за видео надзор. На постојећем снимку се међутим не види крај туче односно брутално пребијање младића које се догодило ван домашаја безбедносних камера.

Деда настрадалог Небојше, Јован Миленковић, кроз сузе каже:

  • Овај што ми је мучки са леђа убио унука најпре је приведен због наношења телесних повреда, а тек му је касније, кад је Небојша преминуо, одређен притвор због убиства.

Кобна туча на прослави веридбе

Миленковић је преминуо у Клиничко-болничком центру у Крагујевцу од тешких повреда главе које је задобио у тучи две групе гостију на породичном слављу у селу. Туча се догодила у ноћи између петка и суботе кад су се на прослави веридбе у једној породичној кући најпре вербално, а потом и физички сукобиле две групе гостију.

Према незваничним информацијама, том приликом је М.М. (39) из Краљева нанео Небојши више удараца по глави због којих је несрећни младић без свести најпре хитно превезен у Општу болницу “Студеница” у Краљеву, а потом и у крагујевачки Клиничко-болнички центар. Упркос огромним напорима лекара да му спасу живот младић је нажалост у недељу ујутру подлегао повредама.

Због сумње да је починио убиство на предлог Вишег јавног тужилаштва у Краљеву судија за претходни поступак одредио је ухапшеном М.М. притвор до 30 дана. Осим њега припадници краљевачке полиције ухапсили су још четворицу мушкараца, старости између 25 и 33 године, а против њих су подигнуте кривичне пријаве због учествовања у овој тучи.

(Курир.рс/Блиц)