Друштво

ВЕЛИКИ СКАНДАЛ УСРЕД БЕОГРАДА! Књижевни фестивал третира Косово као независну државу ПРЕДСТАВНИЦИ ПРИШТИНЕ СТИГЛИ И НА ДЕБАТУ

FOTO: PRINTSCREEN

Књижевни фестивал “Крокодил” наставља да третира Косово као посебну државу па ц́е се у најави програма е године нац́и у оквиру једне од панел дискусија.

Лажна држава Косово ц́е тако учествовати на регионалној дискусији у оквиру пројекта “Беттер Тогетхер” на којој ц́е се окупити велики број представника организација из невладиног сектора земаља региона западног Балкана.

На званичном порталу фестивала је наведено да су учесници представници земаља са Балкана: Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Северне Македоније и – Косова?!

Биће присутни и представници земаља Европске уније – Хрватске, Словеније, Бугарске и Румуније.

Дискусија се тиче начина на који су државне институције одговориле на пандемију у односу на невладин сектор, а поготово у односу на организације из домена културе и креативних индустрија.

Тринаесто издање књижевног фестивала “Крокодил” почиње вечерас у Београду и трајац́е до 29. августа под симболичним називом “Бордерс ВС. Фронтиерес” кад ц́е и бити одржана регионална дискусија на којој учествује и лажна држава Косово.

(Курир.рс/Спутњик)