Свет

Једна земља управо је скинула Србију са зелене листе за улазак!

Pixabay

Министарство здравља Кипра објавио је да су Србија, Хрватска и Шведска скинуте са “зелене листе” и сада су пребачене на “нараџасту”! Ова промена значи да грађани наше земље на Кипар више неће моћи да уђу без потврде о вакцинацији или негативног ПЦР теста.
У исто време Естонија, Либан и Израел су сада пребачени са “нараџасте” на “црвену” листу, јавља Блиц.

Како је објављено, путници који долазе из “нараџастих” земаља, а који нису држављани Кипра или њихови најближи чланови породица, могу да иду на тестирање одмах по доласку у ову државу уколико нису вакцинисани најмање првом дозом, или су у питању малолетници старости између 16 и 18 година а нису вакцинисани најмање првом дозом, или ако су у питању малолетни путници старости између 12 и 15 година, као и путници који нису вакцинисани из неких медицинских разлога.

  • Особе које буду послате на тестирање ће морати да остану у изолацији док не добију резултате теста. Тек по добијању негативног резулатета који се мора предати електронски на аеродрому, могу да се крећу по Кипру – саопштено је.

Подсетимо, Србија је од средине лета била стављена на зелену листу земаља чији држављани ће моћи да уђу на Кипар без ограничења, међутим због погоршања епидемиолошке ситуације у нашој земљи, ова одлука је сада промењена.

Иначе путници који долазе из земаља са наранџасте листе могу ући са негативним ПЦР тестом не старијим од 72 сата, а они са црвене листе уз овај тест морају да се тестирају и при доласку на Кипар.

блиц