Хроника

УЖАС КОД БАЊАЛУКЕ! ДЕВОЈЧИЦА (4) УМРЛА У ЗАТВОРЕНИМ КОЛИМА: Играла се па заспала у врелом аутомобилу

Foto: Youtube Printscreen

Тело четворогодишњег детета пронађено је у суботу у аутомобилу у дворишту породичне куће. Претпоставља се да је сама ушла у кола

Тело четворогодишње девојчице пронађено је у суботу у 16.30 сати у аутомобилу у селу Доња Пискавица код Бањалуке. Незванично се претпоставља да је дете само ушло у аутомобил да игра игрице и у неком тренутку заспало. Несрећна девојчица је највероватније за собом затворила врата, нашли су је неколико сати касније без знакова живота. Преминула је највероватније због високе температуре у колима.

Пронашла је мајка

Мештани Доње Пискавице с којима смо јуче успели да ступимо у контакт за Курир су објаснили да је девојчица непосредно пре него што је ушла у аутомобил била код баке, која живи у близини. – Чула сам да је мајка девојчицу послала код баке да јој донесе нешто. Кад је девојчица кренула ка кући, у којој је живела с млађим братом, оцем и мајком која је трудна, бака ју је испратила погледом. Наиме, видела је да је дете ушло у кућу – прича једна мештанка Доње Пискавице и додаје:

  • Она се вратила у кућу мислећи да је дете с мајком. Међутим, девојчица је то што је узела од баке спустила у ходник и вратила се у двориште, где су, наводно, врата од аутомобила била отворена. Ушла је унутра, играла се неких игрица и вероватно у неком тренутку заспала – прича комшиница унесрећене породице.

Према њеним речима, за то време бака је мислила да је дете код мајке, а мајка да је још увек код баке. – У неком тренутку мајка је отишла до бакине куће да провери шта се дешава, али девојчице није било. Тражили су је по кући на свим могућим местима, али од детета ни трага ни гласа. У једном тренутку је, како сам чула, мајка погледала и видела је у колима. Нашла ју је без знакова живота. Покушала је да је поврати, али је дете већ било мртво – објашњава наша саговорница.

Прегревање организма

Увиђај на лицу места обавио је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука Синиша Марковић с полицијским службеницима бањалучке Полицијске управе. Дежурни тужилац је наложио да се изврши обдукција како би се утврдио тачан узрок смрти. – Возило је било на сунцу, а унутра је било као у рерни – изјавио је патолог Жељко Каран и додао да је смрт код детета наступила услед прегревања организма.

(Курир