Друштво

ВИРУС СЕ БРЖЕ РАЗМНОЖАВА, ПОЈАВИЋЕ СЕ И НОВЕ МУТАЦИЈЕ? Ивануша упозорава да је ЈЕДНА СТВАР ПРЕСУДНА како бисмо зауставили корону!

printscreen RTS

Шеф канцеларије Светске здравствене организације (СЗО) у Београду др Маријан Ивануша, указао је да је најбоља заштита од корона вируса вакцинација, нагласивши да нико са сигурношћу не може да потврди да је могуће у потпуности искоренити овај вирус

  • Очекујемо да ћемо успети да вирус ставимо под контролу вакцинацијом људи широм света јер је то најбезбеднији начина да стекнемо имунитет и да се заштитимо. Надамо се да ће до краја ове године бити вакцинисано 40 одсто светске популације, а до краја идуће 70 одсто – изјавио је Ивануша.

Он је оценио да је вакцинација у Србији одлично организована јер су вакцина обезбеђене врло рано и потврдио да је имунизација почела добро, али да се у међувремену цео процес успорио.

  • Као што смо видели вирус често мутира. Са недовољним бројем вакцинисаних постоји паралелно велики број заражених особа, па се вирус бриже размножава и већа је вероватноћа да ће се појавити нове мутације – указао је шеф канцеларије СЗО у Београду др Маријан Ивануша и упозорио да су невакцинисани под великим ризиком да се заразе, разболе и шире вирус, а ризик је све већи када вирус мутира у нове сојеве који се брже шире.

Блиц / Информер