Хроника

БИЗАРНО! ЗАТВОРЕНИК ИЗ СРЕМСКЕ ОПТУЖИО ЦИМЕРА ДА ГА ЈЕ СИЛОВАО У ЋЕЛИЈИ!

Pixabay

Осуђеник С. Ш., који служи затворску казну у КПЗ Сремска Митровица, пријавио је да га је пре неколико дана силовао цимер из ћелије!

Како младић у телефонском разговору за наш лист тврди, он већ два месеца није у добрим односима са својим цимером.

  • Два месеца ме малтретира, а на крају ме је пре неколико дана и силовао. Жалио сам се управи, после чега сам послат на лекарски преглед, који је показао да сам злостављан и да имам аналне повреде. Међутим, нису долазили инспектори нити ме је ко испитао – рекао је младић за наш лист.

Лекарска комисија

С. Ш. објашњава да је у затвору због разбојништва.

  • Нема разлога да будем нападнут, али просто имам душмане и то се догодило. Све сам испричао надлежнима какву тортуру пролазим – тврди наш саговорник.

У Управи за извршење кривичних санкција кажу да је С. Ш. цимера пријавио за сексуално узнемиравање.

  • Осуђеник је пријавио да је сексуално узнемираван од стране цимера у својој соби. Управа завода је у складу са законом одмах реаговала, преместила их у друге собе. Осуђеник који тврди да је жртва је одведен на лекарски преглед. на ком нису установљене никакве телесне повреде – кажу за Курир из Управе за извршење кривичних санкција (УИКС).

Проблематичан

Извор Курира упућен у дешавања у затвору наводи да С. Ш. изузетно често пријављује цимере за различита дела, као и да је познат као проблематичан затвореник.

  • Реч је о младићу који је пола живота провео у казнионицама, а затворски стаж почео је још као малолетник. Против њега су чак покретани и дисциплински поступци, а стручњаци који су радили с њим се слажу да је склон манипулацији, те да има устаљен образац понашања – прича извор:
  • Наиме, кад год се посвађа с цимером, он га пријави за малтретирање или крађу, а после тога их раздвоје и С. Ш. остане сам. Он је веома често био под појачаним надзором – истиче извор Курира.

Слични случајеви

x новембар 2017. А. Л. после свађе и туче с цимером пријавио да је силован, након чега га је управа затвора упутила на лекарски преглед

x октобар 2017. М. Ј. и Н. Ј. осуђени пред Вишим судом у Смедереву јер су цимера из собе Д. Ј. два месеца тукли, палили му гениталије, приморавали га на орални и анални секс и чак га силовали дршком од метле

x јун 2015. Цимер пријавио Сашу Мегу, иначе серијског силоватеља, да га је сексуално злостављао, после чега је Мега пребачен у другу ћелију

Како саговорник наводи, мушкарац кога је С. Ш. оптужио за сексуално насиље много је ситнији од њега. – Младић који пријављује насиље је грмаљ, док је оптужени ситан и делује готово невероватно да би могао да га мучи – навео је извор.

Курир.рс