Хроника

УХАПШЕН ПИЈАНИ ПОЛИЦАЈАЦ Потегао пиштољ на Радуљицу, јер није хтео да се слика с њим испод шатора! Ево шта је кошаркаш урадио

Pixabay

Полицијски инспектор Синиша Ш. из Мркоњић Града ухапшен је прекјуче у Шипову због сумње да је потегао пиштољ на кошаркаша Мирослава Радуљицу!

Инцидент се догодио на Јањском сабору код манастира Глоговац у Шипову, у Републици Српској.

Како су пренели бањалучки медији, Радуљица је припитом полицајцу отео пиштољ из руке, а разлог за овај суманути напад на кошаркаша био је то што је он одбио да се с инспектором фотографише под шатором.

Општа гунгула

  • Инспектор Синиша Ш., за кога је алкотестирањем утврђено да је био пијан, инсистирао је да се слика с Радуљицом, који је на сабору био у друштву рођака. Пошто је кошаркаш то одбио, Синиша Ш. у бесу је потегао пиштољ на познатог кошаркаша и почео да му прети – препричали су драму очевици за локалне медије. Под шатором је тада настала гужва, а како преносе медији, Радуљица се није уплашио, већ је трезвено реаговао.
  • Кошаркаш је полицајцу отео оружје и спречио га да га евентуално употреби, а Синишин колега инспектор, који се био у шатору, насрнуо је на Радуљичиног рођака у намери да се с њим физички обрачуна. После гунгуле која је настала, умешали су се припадници Жандармерије и ухапсили своје припите колеге – препричао је извор.

Није познато да ли су инспектори који су се недолично понашали прекјуче били на дужности, а претпоставља се да је Синиша Ш. потегао службени пиштољ.

Пропушта квалификације

Не игра због повреде

Да подсетимо, Мирослав Радуљица, који је био капитен кошаркашке репрезентације Србије, због повреде није на располагању селектору Игору Кокошкову за квалификациони турнир за Олимпијске игре, који се од 29. јуна до 4. јула игра у Београду. Радуљица тренутно игра у Кини за клуб Џеђенг лајонс.

Из Полицијске управе Мркоњић Града потврдили су да је ухапшен полицијски службеник који је осумњичен да је починио кривично дело угрожавања сигурности.

Истрага у току

  • Тужилац је наложио да се осумњичени након завршене криминалистичке обраде пусти на слободу, а да се по комплетирању предмета у редовној процедури достави извештај за кривично дело угрожавања сигурности. У току су активности на утврђивању дисциплинске одговорности полицајца због сумње да је извршио тежу повреду радне дужности – саопштила је полиција. Портпаролка ПУ Мркоњић Град Божана Вулин рекла је да њихова управа осуђује сваки вид непрофесионалног поступања полицијских службеника.

Тужилаштво обавештено

Колега познат по недоличном понашању

Како наводе медији, полицајац који је био са Синишом Ш. одраније је познат по недоличном понашању. Из полиције, како преносе, није одговорено да ли је и он под истрагом, већ само да је о свему обавештено Окружно јавно тужилаштво Бањалука.

Курир.рс