Свет

НОВЕ МЕРЕ ЗА УЛАЗАК У ГРЧКУ! Земље за зелене листе моћи ће са антигенским тестом, ЕВО КАКВА СУ ПРАВИЛА ЗА ДЕЦУ!

Pixabay

Комисија епидемиолога при грчком Министарству здравља одлучила је да уведе одређене измене приликом уласка у ту земљу, саопштио је заменик министра цивилне заштите Никос Хардалијас
Како је он објаснио, за земље са зелене листе биће дозвољен улазак у Грчку са брзим негативим антигенским тестом, док за децу млађу од 12 године неће бити потребан тест, преносе македонски медији.

Европска унија вратила је у среду Србију на зелену листу. Нове мере у Грчкој ступиће на снагу када буду објављене у службеном листу.

Како подсећају на сајту Министарства иностраних послова Србије, Србија и Грчка потписале су пролетос документ по ком је држављанима Србије који су вакцинисани против корона вируса вакцинама доступним у Србији дозвољено да уђу у Грчку без одласка у карантин.

Потребно је да имају поврду о завршеној вакцинацији (најмање 14 дана пре доласка у Грчку) коју је издао надлежни орган, а потврда поред личних података треба да садржи тип примљене вакцине и број доза.

Они који нису вакцинисани против корона вируса требало би да обезбеде негативан ПЦР тест, не старији од 72 сата, при чему су ослобођена деца до шест година старости, или потврду о прележаном ковиду-19 у претходних два до девет месеци пре путовања.

тањуг