Хроника

НОВЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ НАДРИЛЕКАРКИ СТИГЛЕ У ТУЖИЛАШТВО: Конобарица и певачица из Сутомора клијентима убризгавала ботокс у аутомобилу

Foto: Printscreen/RTS

Олгица Л. (47) лажно се представљала као докторка иако има само основну школу, а пацијенте је за интервенције које захтевају стерилно окружење примала је у свом БМW X5, преносе медији.

Наиме, на фотографији коју су објавили медији види се како у њеном аутомобилу њен сарадник Немања С, такође надрилекар против кога је раније поднета пријава, иглом убризгава нешто жени у лице која седи у колима.

Против ње и још две лажне докторке, Оливере Ј. и Иване М, јуче је у Трећем основном јавном тужилаштву у Београду поднета кривична пријава за надрилекарство. Оне су протеклих неколико година унаказиле десетине девојака и младића из Србије и региона.

Три лажне докторке заједно су радиле у салону у Београду, који је у власништву Иване М, а који је у Агенцији за привредне регистре регистрован за пружање козметичких услуга. Међутим, то их није спречило да се баве и естетском медицином, иако нису доктори и немају лиценцу за рад! Ботокс, убризгавање хијалурона у уста, лифтинг лица, врата и деколтеа, коктели за освежавање лица, само су неки од естетских захвата које су радиле иако нису обучене за то. Резултат њиховог нестручног рада је на десетине унакажених девојака, које су добиле забрањени биополимер уместо обећаног хијалурона, трајне ожиљке, ране по лицу, инфекције…

Извор добро упознат са целим случајем, каже да је главни посао водила “докторка” Олгица Л, иначе конобарица и певачица из Сутомора која има завршену само основну школу! Надрилекарке су своје жртве вребале преко неколико профила на друштвеној мрежи Инстаграм, а многе оштећене девојке одлучиле су да естетски захват ураде баш код њих јер су се оне на Инстаграм профилу представљале као “специјалиста естетске медицине”, што је непостојећа титула помоћу које су обмануле јавност.

Најстрашније од свега је што су надрилекарке држале чак и предавања и обуке, које су “дебело” наплаћивале иако ни саме немају потребно знање за овај посао! Оне нису радиле само у Србији, већ и у Црној Гори, Хрватској, Аустрији, Словенији, Швајцарској.

(Курир.рс/Информер)