Политика

ЧУВАЈТЕ МИ СРПСКУ И СРБИЈУ! Ратко Младић се огласио из Хага након осуде НА ДОЖИВОТНУ РОБИЈУ!

Foto: Printscreen/ Youtube/ News Now

Генерал Ратко Младић поручио је српском народу да му сачувају Републику Српску и Србију. Ову поруку пренео је његов син Дарко Младић
Син Ратка Младића, Дарко, јуче је био у посети оцу, први пут после потврђивања пресуде о доживотној казни затвора у Хагу.

Како Дарко преноси део разговора са својим оцем, некадашњи командант Војске Републике Српске је расположен и, како подвлачи, не брине толико за своју судбину колико за очување слободе и одбрану две српске државе.

– Гледао је до касно седницу СБ УН и буквално је спавао до моје посете њему. Био је исто расположен као у уторак, чак смо се мало и шалили… Поручио је да му се чувају Република Српска и Србија, да ми као Срби чувамо две своје државе, јер ако их ми не штитимо, нико нам у томе неће помоћи. Опет је поновио да су Срби кроз историју морали много скупо да плаћају своју слободу, а да ни у данашње време ништа није битно другачије – рекао је Младићев син за Објектив.

Евоцирао успомене
Наводи да су у два и по сата, колико је трајала јучерашња посета, највише причали о породичним стварима.

– Били смо обојица пресрећни што се видимо после толико времена. Последњи наш сусрет био је у јануару прошле године. Евоцирао је неке успомене од пре рата и за време ратних дешавања. Заиста су брзо прошла та два и по сата. Та посета је, иначе, ограничена на два сата, али сам остао пола сата дуже уз њихово допуштење и, све у свему, време је пролетело – преноси Дарко утиске са сусрета.

Очекиван расплет
Коментаришући саму пресуду, Младићев син истиче да је његов отац очекивао овакав расплет.

– Он себе види као заробљеника НАТО пакта, против кога је водио рат за слободу свог народа. Он сматра да је НАТО направио злочин против мира тако што је напао Југославију и разбио је, затим водио ратове против Срба у различитим бившим републикама и да је оптужио наш народ да би
сакрио своју кривицу за све злочине над нама где год да их је починио – каже Дарко Младић.

Није му лако
Без обзира на озбиљне здравствене проблеме које има, генерал се, према речима свог сина, држи добро.

– Сад је добро, тако и изгледа, па видећемо даље, када прође неко време и читава ова ситуација око пресуде. Није еуфоричан, напротив, био је јако смирен у свему овоме, чак смиренији него што сам мислио да ће бити. Ту ме је прилично позитивно изненадио. Не мислим да му је лако, сигурно да није, али он то не жели да покаже – закључује син Ратка Младића.

Босиљка: Није заслужио такву казну
Поводом потврђене доживотне казне затвора Младићу, огласила се и његова супруга Босиљка.

– Није заслужио такву казну. Ратко је и као човек и као војник високоморалан, праведан. Он је за нека друга времена, али ваљда ће једном доћи и ти дани који ће посведочити да му нису пресудили ни по праву, ни по правди. Мислим да је он човек за неко друго друштво, праведније и хуманије. Увек је истицао рад. Имали смо дивну породицу, и слогу и разумевање – рекла је Босиљка Младић.

објектив.рс