Хроника

ОТАЦ УБИЈЕНОГ МЛАДИЋА ОЧАЈАН: Снаја и њен љубавник ми убили сина, не кају се, а траже да их ослободе!

Foto: Privatna Arhiva

Јован Грчић, отац покојног Немање Грчића, у исповести за Курир каже да му је мучно да у судници гледа оптужене Данијелу Ђиласовић и Зорана Димића.

Син је пре одласка на кобни викенд са женом рекао да се боји да ће га она “наместити” и да ће му се нешто десити. Нажалост, био је у праву. Ово у исповести за Курир каже Јован Грчић, отац Немање Грчића (37) из Београда, који је пре две године убијен у Врднику.

Због Грчићеве смрти ухапшена је његова супруга Данијела Ђиласовић (43) и њен наводни љубавник Зоран Димић (52) из Суботице. У току им је суђење пред Вишим судом у Сремској Митровици, а обоје су негирали злочин.

Нетачна прича

Док чека рочиште, које је заказано за сутра, Јован Грчић каже да му је мучно да у судници гледа оптужене, а нарочито му тешко пада то што његова снаја, како каже, не показује кајање.

  • Прво није ни желела да износи одбрану, а касније се предомислила, али није хтела да одговара на питања. Њена прича није тачна. Признала је да познаје оптуженог Димића, али не и да су у вези, а ја сам приватном истрагом све сазнао. Тврдила је и да је Немања њу позвао у Врдник, јер је имао тамо састанак с неким, а истина је да је она инсистирала да он крене с њом, јер је она имала пословни састанак – прича Грчић и додаје да га је повредило што је одбрана тражила да Димића и Данијелу пусте из притвора.
  • Погодило ме је то што је њихов адвокат тражио да их пусте, њега с наногицом, а њу без, јер више не постоји интересовање јавности за случај, и убиство мог сина никога више не занима – прича отац и додаје да је суд одбио предлог одбране.

Затворска љубав

Он каже да мотив убиства није утврђен.

  • Сумњам да је Данијела рекла Димићу да је Немања опасан и да ће разоткрити њихову романсу, па је човека то подстакло да дође и убије га – каже саговорник.
  • С Немањом сам био близак. Данијелу је упознао у кафићима, а док је он био у затвору, она га је посећивала. Заљубио се и одлучио да отпочну заједнички живот када је изашао на слободу. Добили су децу, али су им се односи погоршали, а он је уз помоћ друга из затвора, који је из Суботице, отишао у Беч – прича Јован:
  • Пред убиство је дошао у Србију и јавио јој се да види децу. Данијела се тада понашала лепо према њему. Била је толико расположена да је било очигледно да нешто није у реду. Рекла му је да током викенда има пословни састанак у Врднику и да би могли да оду заједно. Немањи се није ишло, али га је три дана убеђивала, па је сав невољан кренуо, и ето шта се десило.

Иначе, убијени Грчић био је познат полицији, робијао је и наводно био део криминалне групе из Војводине.

Био на слободном викенду

Упознали се преко мужа

Након смрти сина Грчић каже да је сазнао да је његова снаја Зорана Димића упознала на прослави на којој је била с мужем код његовог друга из Суботице.

  • Димић је био на одслужењу затворске казне, али је имао слободне викенде. Како је утврђено, он је кобног дана узео дивљи такси у Суботици и 200 километара прешао да дође до Врдника. Таксиста га је чекао и вратио га у Суботицу после злочина. Таксиста је саслушан на претходном суђењу – каже Грчић.

Наводи оптужнице

Оставила отворена врата

Подсетимо, Немања Грчић је са женом био у апартману на Фрушкој гори када је, како се наводи у оптужници, 25. априла 2019. маскирани Зоран Димић ушао и испалио смртоносне хице. Димић и Ђиласовићева се терете за убиство, односно убиство помагањем. Истрагом је утврђено да је оптужена кобне вечери оставила одшкринута врата од собе.

Немања је лежао на кревету, а када је угледао Димића, скочио је према и уследило је рвање, након чега је Димић пуцао. Данијела је прво истражитељима рекла да су врата апартмана била отворена јер је било вруће, да је нападач њу одгурнуо и напао њеног мужа.

Курир.рс