Друштво

ПЕНЗИОНЕРУ НИКОЛИ ИЗ БГ У ПРЕВОЗУ УКРАЛИ НОВЧАНИК: Само што је продао стан, отишао да блокира рачун па уследио ФИЛМСКИ СЦЕНАРИО

Пензионер Никола М. (76) из Београда постао је велики противник маски и рукавица када му је, замаскиран корона-опремом, старији господин из другог дела града подигао неколико хиљада евра са рачуна!

Њему су, наиме, увече украдене банковна картица и лична карта, а већ ујутру је покраден. Цела драма је почела када је у уторак предвече схватио да му нема новчаника у ком је, осим новца, држао и документа.

  • Само што сам продао стан и имао сам на рачуну 80.000 евра. Враћао сам се кући аутобусом и смео бих да се закунем да ми нико није пришао, међутим када сам стигао, новчаника није било у цегеру. У њему је поред пара била и картица из банке и лична карта. Кад сам схватио да је то довољно да неко подигне паре, све ми се окренуло – прича пензионер.

Након првог шока и панике, син му је рекао да одмах ујутро оде у експозитуру која се прва отвара и пријави крађу.

  • Навио сам два будилника и три аларма на мобилном да се не успавам. Отишао сам у банку код мене на Карабурми и био сам први у реду још у осам сати, али ђаво нити оре нити копа, лопов је стигао први – каже Никола.

Лопов је, објашњава, у другој банци на блеф тражио 10.000 евра.

  • Он је ставио качкет, маску против короне, рукавице, лепо се закамуфлирао и рекао да је ја. На шалтеру му одобре подизање, али пошто су велике паре, захтев оде на контролу супервизора. У међувремену ја на Карабурми стижем на шалтер, блокирамо рачун и њему супервизор стопира исплату – каже он.

Филмски сценарио овде се не завршава јер заплет тек почиње.

  • Међутим, та жена на шалтеру помисли да је супервизор погрешио! Одблокира рачун! И креће да му исплаћује моје паре – прича Никола, и додаје да му и сада скочи притисак на помен немилог догађаја.

Још један знак за узбуну службеници банке био је потпис који преварант није могао да ископира.

  • Он, наравно, није увежбао мој потпис, али ни то није вредело. На шалтеру су видели да се не подудара, али кад су тражили да поново парафира, он их је напао и рекао да је имао шлог, да не пише исто као пре, још им је рекао да су безобразни јер малтретирају болесног човека – прича он.

Корона је преваранту, каже, ишла наруку јер ношење рукавица ни маска никоме нису били сумњиви.

  • Маске и рукавице ћу да проклињем до краја живота! Банка је мени надокнадила штету, али сам толики стрес преживео да не знам како сам жив остао -закључује Никола.

Банка: И ми смо криви

Из Николине банке кажу да је истина да је кривица делимично и на њима јер је радница игнорисала неколико показатеља да се ради о превари.

  • Њој је на прву лопту све изгледало у реду, па је ваљда под тим утиском и даље радила. Ни лош потпис, ни блокада рачуна ни то што је био буквално маскиран није јој било довољно да тражи додатну проверу. Ипак, осим стреса, клијент није оштећен од банке јер смо му одмах надокнадили штету – рекли су из ове банке.

(Курир.рс/Ало