Хроника

КОНТИЋУ ПОНОВО ПРОДУЖЕН ПРИТВОР: Брутално пребио младића у Новом Саду, на терет му се ставља покушај убиства

Pixabay

Виши суд у Новом Саду продужио је за још 30 дана притвор Ивану Контићу (30), оптуженом за покушај убиства Миљана Мандића 24. августа прошле године у Новом Саду.

Према овој одлуци суда, притвор може да му траје до 4. јула, рекла је портпаролка суда Јелена Остојин.

Што се тиче оптужнице коју је против Контића 5. маја поднело Више јавно тужилаштво у Новом Саду, суд још није донео одлуку о потврђивању оптужнице.

Оптужницом су обухваћени и О. Л. и Л. В.

Више јавно тужилаштво оптужницом Контића терети за покушај убиства, О. Л. се терети за кривично дело учествовање у тучи, а Л. В. за кривично дело помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела.

Контић је у децембру изручен Србији из Црне Горе, пошто је по потерници Србије ухапшен 11. октобра у Подгорици након месец дана од покретања поступка против њега 12. септембра.

На саслушању пред судијом за претходни поступак на околности притвора и бекства, Контић је тврдио да из Србије није бежао, већ да је у Црну Гору отишао пре покретања било каквог поступка против њега.

Износећи одбрану пред Вишим јавним тужиоцем он је у децембру негирао да је покушао да убије Мандића, којег је том приликом пребио.

До сукоба је, како тврди, дошло јер му је Мандић претходно претио и није му дозволио да уђе у кладионицу.

Контић као некадашњи репрезентативац Црне Горе у џудоу зна како се наносе тешке повреде, опасне по живот, и управо њих није задао Мандићу током физичког обрачуна, теза је његове одбране.

Његова одбрана такође тврди да у јавности није објављен цео снимак обрачуна већ само један његов део, након чега је и покренут овај поступак против Контића.

Снимак се на друштвеним мрежама појавио 11. септембра, а на коме се види пребијање мушкарца.

Контић је пореклом из Никшића, а у Србији је дипломирао на Правном факултету и у адвокатској канцеларији је радио као приправник пре инцидента у којем је пребио Мандића (28) у Јеврејској улици у Новом Саду 24. августа.

(Курир.рс/Тањуг)