Политика

ВУЧИЋЕВА РЕЧ ВРЕДИ ВИШЕ ОД СВЕГА! Вулин: ХАПШЕЊЕ ЈОВИЧИЋА ДОКАЗ ДА НЕМА ЗАШТИЋЕНИХ, у овој земљи се поштује закон!

Ministarstvo odbrane

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је данас да је хапшење председника београдске општине Палилула и високог функционера СНС-а доказ да нико неће бити заштићен од одговорности
Вулин је за РТС рекао да је до сада било незамисливо да неко ко је на власти буде ухапшен и истакао да је хапшењем Александра Јовичића послата јасна порука да неће бити заштићених.

  • Председник Александар Вучић је био веома јасан да нико неће бити заштићен и показао да дата реч вреди више од свега и ово је доказ да се у овој земљи поштује закон – рекао је Вулин.

Поред председника београдске општине Палилула Александра Јовичића ухапшено је још седам особа.

Вулин је навео да је реч о сарадницима Јовичића и да се они терете за злоуптребу службеног положаја и трговину утицајем.

  • Они су најпре ступали у контакт с нелегалним инвеститорима и затим узимали новац за њихову заштиту од инспекције и рушења. Потом су уносили лажне податке како би нелегални објекти могли да буду легализовани – објаснио је Вулин.

Вулин је рекао да је ова операција припремана месецима јер, како је указао, најдуже се прикупљају докази.

Он није желео да коментарише наводе да ли је приликом претреса пронађен новац и нагласио је да само тужилац може да каже за шта се неко сумњичи.

Према речима министра полиције, Јовичић је ухапшен пре доласка на посао, а извршен је претрес његових и приватних и радних просторија.

информер