Хроника

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ СВЕДОКА ЕКСПЛОЗИЈЕ: Жена била без одеће, није могла да прича само је јечала! Мушкарцу руке биле испечене

Foto: Youtube Printscreen

“То је била експлозија! Детонација је била толико јака, чуло се готово до Трга републике, целим крајем је одјекнула, стакла су се тресла”, рекла је жена која је сведочила експлозији плинске боце у Чика Љубиној улици.

У експлозији у центру града повређено је шесторо људи, од којих најтеже жена запослена у ресторану брзе хране у ком је боца експлодирала и један мушкарац.

  • Они нису могли да ходају, носили смо их. Било је страшно! Жена је била без одеће, да л јој је изгорела… Готово да није била свесна, није могла да прича са нама, само је јечала. Нисам видео да има опекотине на телу. Други човек имао је баш озбиљне повреде, руке су му биле испечене, остао је без косе, али је био свеснији од жене – испричао је очевидац С. П.

Људи из околних локала и даље су ван себе, према њиховим речима експлозија се чула у целом крају.

  • Дотрчали су људи из околних локала, пролазници, а онда је полиција све удаљина и оградила, нису знали да ли ће опет да пукне. Једна жена је излетела, села је у кафић на углу, плакала, вриштала, после је дошла Хитна – рекла је жена из мењачнице која је сведочила догађају.

Последице догађаја виде се и у локалима у суседној улици.

  • Толико је био јак прасак да је стакло пукло код мене у кафићу у суседној улици! Прасак и само се чуо врисак жене, онда је кренуо пожар, све се брзо дешавало. Човек је протрчао поред нас, рука му је била крвава. А жену одатле су изнели и ставили је да лежи на столицама, да јој укажу помоћ док не стигне хитна – кажу сведоци.

У кафићу на углу, људи су у неверици, стакло је распршено по поду њиховог локала, а излози су им попуцали.

  • Наш шеф је отишао до њих да види шта цури, шта је проблем са плинском боцом и тад је баш експлодирала, повређен је и он – каже потресени младић.

Подсетимо, боца је експлодирала у самом центру Београда јутрос око 9.00 сати у ресторану брзе хране и том приликом је повређено петоро људи. Екипе Хитне помоћи, Ватрогасне службе и полиција одмах су изашли на терен и збринули повређене.

(Курир.рс/Блиц)