Политика

ПОСЛЕДЊИ КОНТИНГЕНТ! СТИГЛО 500.000 ДОЗА СИНОФАРМ ВАКЦИНЕ! Брнабић: Велико пријатељство Србије и Кине, ОВО НИКАДА НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ!

printscreen

Авион са пола милиона доза вакцина кинеске компаније Синофарм слетео је јутрос на београдски аеродром “Никола Тесла”
Испоруку новог контигнета вакцина дочекале су на аеродрому председница Владе Ана Брнабић и амбасадорка Кине у Србији Чен Бо.

Премијерка Ана Брнабић рекла је да је ово последњи контингент кинеских вакцина од 500.000 доза и да је НРК закључно са ови контингентом нашој земљи испоручила 4 милиона Синофарм вакцина.

  • Ово је последњи контигент од 500.000 Синофарм вакцина, и то је укупно 4 милиона вакцина које су нам испоручили у складу с уговором. Синофарм је показао поузданост коју нико није могао да очекује у овако тешким временима и околностима. Успели смо да дођемо до 45,3 одсто вакцинисаних али то није довољно за колективни имунитет. Зато позивам све, нарочито младе да се вакцинишу и да завршимо с пандемијом – рекла је Брнабићева.

Такође, кинеска војска нам је додатно донирала 200.000 доза вакцина које су стигле 22. маја у Србију.

Премијерка је рекла да је до сада од почетка пандемије дочекано 58 авиона и три теретна с медицинском опремом из НР Кине.

  • То доказује партнертство и јаке везе наше две земље. Велико хвала, Србија ово никада неће заборавити! – рекла је Брнабић.

Амбасадорка Кине у Србији је приликом дочека последњег контигента указала на то да је радује дочек последњих пола милиона вакцина, те да су Србија и Кина челични пријатељи и партнери у борби са вирусом.

  • Кинеска компанија Синофарм је испоштовала све уговорне обавезе и испоручила све количине у року који су две стране договориле. То у потпуности показује да су Кина и Србија челични пријатељи и партнери у критичним ситуацијама. Ми ћемо наставити нашу сарадњу у области вакцине и заједничкој борби против епидемије – истакла је Чен Бо.

танјуг