rts.rs
Свет

73 године откако је ,,Мали дечак“ убио 140.000 људи

Уз позив на мир и уништење нуклеaрног оружја Хирошима је обележила 73 године од када су САД бациле прву атомску бомбу на тај град. Бомба је убила 140.000 људи.

(ВИДЕО) ДИРЉИВО: Црногорски кошаркаши славе победу СРПСКИХ ЈУНИОРА, док МИЛОВИ ОФИЦИРИ ВЕЛИЧАЈУ ОЛУЈУ!

Градоначелник Хирошиме Казуми Мацуи описао је, у свом обраћању поводом те тужне годишњице, паклене призоре које је експлозија оставила иза себе 1945. године, као и агонију кроз коју су жртве прошле, преноси АП.

ПИСМО ЦРНОГОРСКОМ ОФИЦИРУ ПРИСУТНОМ НА ПРОСЛАВИ “ ОЛУЈЕ „

Мацуи је, говорећи у Меморијалном парку мира, изразио забринутост због пооштравања егоцентричних политика у свету и упозорио на нуклеарно застрашивање као претњу по глобалну безбедност.

Ирена погинула са момком у Црној Гори, а онда јој од ТУГЕ УМРО ОТАЦ: Сада је осванула ПОРУКА која КИДА ДУШУ

Мацуи је позвао светске лидере да непоколебљиво раде на елиминисању нуклеарног оружја из света.

„Неке земље отворено прокламују национализам и модернизовање својих нуклеарних арсенала, обнављајући тензије које су ублажене завршетком Хладног рата“, рекао је Мацуи, на прецизирајући на које земље мисли.

БОРБА ЗА ЖИВОТ: Снежана се на трен пробудила из коме и ПРВО ПИТАЛА ЗА МИЛОША! Није стигла да чује истину, ПОНОВО ЈЕ ПАЛА У КОМУ!

Церемонији је присуствовао и премијер Шинзо Абе, који је упозорио да се разилажења између нуклеарних и ненуклеарних земаља проширују, али је обећао да ће учинити више како би премостио тај јаз.

Да би обе стране сарађивале, важно је да сви схвате „реалност трагедије нуклеарних напада“, поручио је Абе, поновивши обећање Јапана да ће одржати своје пацифистичке и ненуклеарне принципе.

(ВИДЕО) ВОЗИ АУТО, АЛИ НА ПУМПУ НЕ ИДЕ: Фикрет Чаушевић годинама у свој мерцедес уместо нафте сипа сунцокретово уље!

У нападу САД на Хирошиму убијено је 140.000 људи, а у бомбардовању Нагасакија три дана касније више од 70.000, што је довело до предаје Јапана и окончања Другог светског рата, подсећа америчка агенција.

Јапанска агенција Кјодо наводи да је јутрос одржан минут ћутања у Меморијалном парку мира у Хирошими, тачно у 8.15 – када је амерички бомбардер испустио атомску бомбу „Мали дечак“ изнад тог града, 6. августа 1945. године.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДСС напушта коалицију са СНС, не искључују улазак у ЂИЛАСОВ ТАБОР!

(ВИДЕО) УСТАШКА ПРОСЛАВА ОЛУЈЕ У ГЛИНИ! Томпсон викао ЗА ДОМ СПРЕМНИ, програм водио нарко-дилер!

(ВИДЕО) ОСАМИН СИН СПРЕМА ОСВЕТУ: Хамза бин Ладен урадио је нешто због чега сви страхују од крвавог напада!

(ВИДЕО) ДАЧИЋ О УСТАШКОЈ ПРОСЛАВИ „ОЛУЈЕ“: Хрватска је једина држава у Европи која слави ЕТНИЧКО ЧИШЋЕЊЕ, јадна је та Европа којој су они МОРАЛНИ УЗОРИ!

Улазак Грузије у НАТО могао би да изазове страшан конфликт

ПРЕРЕЗАО СЕБИ ВРАТ ЧАШОМ ЗБОГ СВАЂЕ СА ДЕВОЈКОМ: Младић пронађен у локви крви, превезен на реанимацију!

СЦЕНЕ КОЈЕ СЛАМАЈУ СРЦА: Немања је нестао у језеру, а његова породица и пријатељи на обали У ОЧАЈУ покушавају немогуће! Пријатељ хтео да ускочи у воду!

Танјуг, РТС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
24°
Wed
26°
Thu
28°
Fri
27°
Sat