Политика Србија

Милица Ђурђевић реаговала на срамну скулптуру – Како смо од Косовског јунака дошли до Паје Патка

У српском Културном центру у Паризу се појавила скулптура Дизнијевих јунака Паје и Микија која је постављена одмах поред репродукције Белог Анђела. Коментар поводом овог догађаја дала је Милица Ђурђевић Стаменковски, члан Председништва Заветника, а њену изјаву вам преносимо у целости заједно са фотографијама.

ПОДГОРИЦА ХОЋЕ РАТ СА СРБИЈОМ: Шпијунирају нас за Албанце, истребљују у Црној Гори!

У излогу нашег Културног центра у Паризу нашла се скулптура Микија и Паје. На страну то што Дизнијеви јунаци немају везе са српском културом, споредно је то и што је Микиjeвa девојка Мини, а не Паја Патак. Најспорнијe је што je овај „уметник“ Милорад Стајчић оскрнавио и чувену слику „Косовске девојке“ приказујући је као Албанку која поји јунака са албанским кечетом.

„Један од најважнијих говора у мом животу“ — Шта ће Вучић поручити на КиМ

ПРЕТИ ЈОЈ 8 ГОДИНА ЗАТВОРА: Ево ко је богата млада сликарка која је прегазила веренике из Србије у Бечићима

„Слика „Косовка девојка“ је један од симбола и икона Српства. Косово се увек представља као колевка и срце Србије, а ја сам размишљао зашто је то тако. У реалности, кад год чујем реч Косово, увек осећам неку тескобу, а и тамо живе Албанци. Па, зашто је онда све то и даље симбол Србије? Због тога је било логично да ставим „Косовку девојку“, српску икону, у нову релацију и паралелну димензију, па су ликови на слици у албанским ношњама – рекао је.

ЈОШ ЈЕДАН ДОКАЗ ДА ЈЕ НАМЕШТАО СРБЕ ЗА ХАГ! Сава Јањић: Срби су палили, рушили и пљачкали и то је довело до побуне мирних Албанаца!!

Ђиласов ,,Савез за Србију“ ПРОТИВ обавезног ВОЈНОГ РОКА!

Стајчићу, веруј ми, твоја тескоба кад чујеш за српско Косово не може се мерити са тескобом коју ја осећам када видим какве све сплачине финансира Министарство културе из џепа овог народа.

(ФОТО) СКАНДАЛ! Албанци дошли усред Београда и најстрашније провоцирали Србе, неће вам бити добро када видите овај призор

Извор: govorisrbija.rs

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СКАНДАЛОЗНЕ ФОТОГРАФИЈЕ И ПРЕПИСКЕ!!! Судија се продаје за 300 евра!

ТРАГЕДИЈА У ХУМСКОЈ! Навијач Партизана умро после гола Бешикташа!

Додик: Срамна и недопустива забрана уласка руском писцу у БиХ

Милорад Којић: Формирање нове комисије о Сребреници је ДОПРИНОС ПОМИРЕЊУ

(ВИДЕО) ЖИЋА ХАРЕКРИШНА ЈЕ СРПСКИ ХИНДУС: Урезали му крст у темену, добио на суду у Стразбуру, па отишао на село код Јагодине да гаји папају и банане

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
25°
25°
Mon
27°
Tue
29°
Wed
30°
Thu