Telegraf, Foto: Marko Todorović
Спорт Србија

5 импозантних шеталица Делија и Гробара са српским јунацима: Навијачи Звезде и Партизана су делили бесплатне часове историје овим кореографијама (ФОТО/ВИДЕО)

Навијачи вечитих очигледно поштују своју историју и често на утакмицама праве кореографије са истакнутим личностима из прошлости.

Делије и Гробари често су у овој сезони Европи делили „бесплатне часове“ српске историје. На утакмицама Црвене звезде редовно се могу видети кореографије са тематиком Косова и Метохије, а слично је било и на последњој утакмици Партизана против Скендербега.

Често на тим кореографијама доминирају истакнуте личности наше историје, а против Албанаца је то био Цар Лазар, чија је моћна шеталица била подигнута на јужној трибини. Претходно су у европској утакмици ове сезоне и Делије истакле једног српског цара – Душана, чији је лик био истакнут на утакмици против Флоријане у 1. колу квалификација.

И Делије и Гробари су још по једном имали кореографије са мотивима српских јунака и историјских личности током ове сезоне. Делије су то урадиле против Арсенала на Маракани, када је почетком другог полувремена истакнута шеталица зачетника династије Неманић – Стефана Немање, односно Светог Симеона Мироточивог, што је и крсна слава Делија.

Гробари су пре тога на утакмици против Будућности у квалификацијама за Лигу шампиона имали занимљиву кореографију на којој су доминирали Јанко Вукотић и краљ Петар И Карађорђевић. Вукотић је био главни командант Мојковачке битке из 1916. године у Првом светском рату, а Петар је био тадашњи краљ Србије.

Прва кореографија у којој је истакнута једна историјска личност наше прошлости, била је на утакмици против Новог Пазара када су Делије уз натпис “Никад не заборави ко ти је био ђед“ подигли шеталицу Милоша Обилића.

Погледајте у наставку и најмоћније шеталице Делија и Гробара на којима су доминирали српски јунаци:

1. ЦАР ЛАЗАР – ГРОБАРИ ПРОТИВ СКЕНДЕРБЕГА

Telegraf

2. ДУШАН СИЛНИ – ДЕЛИЈЕ ПРОТИВ ФЛОРИЈАНЕ

Telegraf

3. ЈАНКО ВУКОТИЋ И КРАЉ ПЕТАР И – ГРОБАРИ НА МЕЧУ ПРОТИВ БУДУЋНОСТИ

Telegraf

4. СТЕФАН НЕМАЊА – ДЕЛИЈЕ НА МЕЧУ ПРОТИВ АРСЕНАЛА

Telegraf

5. МИЛОШ ОБИЛИЋ – ДЕЛИЈЕ НА УТАКМИЦИ ПРОТИВ НОВОГ ПАЗАРА

Telegraf

Извор: Телеграф.рс

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
31°
31°
Thu
24°
Fri
24°
Sat
25°
Sun