Жена

5 ГЛАВНИХ САВЕТА МИРКА АЛВИРОВИЋА ЖЕНАМА ВОЗАЧИМА: И пуних 40 година касније, ОВЕ РЕЧИ чувеног водитеља НЕ СМЕЈУ бити заборављене

Познато телевизијско лице, аутор и водитељ емисије САТ преминуо је после дуге и тешке болести у 72. години. Бавећи се темама из области туризма посебан акценат стављао је на безбедност у саобраћају. Давне 1978. за часопис "Нада" посаветовао је жене о вожњи, посебно издвајајући жене возаче, током периода годишњих одмора који тренутно "хвата ниски старт".

И дан данас, његови савети могу бити од велике помоћи! Истичући како су путеви од самог почетка сезоне пуни аутомобила, што ствара мноштво невоља возачима који журе да стигну тамо где су наумили, Алвировић је написао за „Наду“ како безбрижно путовати на наше, или пак неко друго приморје аутомобилом.

ШОКАНТНА ПРОЦЕНА НАТО: Војска Србије може да врати КиМ за два дана, КФОР ТО НЕ МОЖЕ ДА СПРЕЧИ!

1. Аутомобил треба да припремите бар недељу дана пре путовања. „Ауто мора бити исправан да бисте га могли возити, нарочито на тако дугачак пут. Зато ако сте возач, седите и одвезите ваш аутомобил на технички преглед“, писао је Мирко, напомињући да није добро чекати последњи тренутак и тако ризиковати заборављање оваквих ствари.

2. Упознајте свој ауто. „Контрола свих сигналних уређаја је неопходна… Када контролишете уље аутомобил мора бити на равном и једно време да мирује, како би се уље слегло… У изузетним случајевима може да се досипа и друго уље али одговарајућег квалитета. Ако морате досути уље другог произвођача ту ће вам требати савет стручњака или самог произвођача уља… Проверите и притисак у гумама… Проверите и систем за прање ветробрана. Резервоар са водом мора увек бити пун“ – будите пажљиви, сваки детаљ је битан.

(ФОТО) ВОЈНИ ПЕНЗИОНЕР РАЗНЕЖИО ЦЕЛУ СРБИЈУ У ПОТЕРИ: Живорад је 4 пута био у КВИЗУ, никад није ризиковао, сад је одлучио да узме 400.000 динара

Узмите колико год да вам је времена потребно и посветите се возилу које ће вас одвести на одмор и снова. Алвировић све време то покушава да вам каже, описујући све корак по корак, како ништа не би било пропуштено.

3. Жена власник аута – што више знате то је за вас боље!

4. Одморите се пре пута. „Одмарајте се што чешће, а ноћ користите за одмор у сну… Добро испланирана маршрута учиниће вам путовање много пријатнијим. Ако не правите прекиде, последњих сто километара ћете возити потпуно исцрпљени. И сами знате да су возачи у таквом стању често криви за несрећу. То је нарочито опасно ако вас у таквом стању затекне ноћ“, упозоравао је Мирко.

МАРКО ЂУРИЋ ОТКРИО ЗАШТО СУ ГА ОТЕЛИ НА КиМ: Почели су да ми прете на састанку у Бриселу када сам им се насмејао у лице

5. Аутом преко границе.

„Многим возачима се догађа да често не носе сва потребна документа, тако да појединци ‘у другом оделу или другој ташни’ забораве чак и возачку дозволу. Та лежерност углавном нема последица уколико није у питању саобраћајни прекршај – али у свом граду или селу. Ако крећете ван граница наше земље сва документа морају бити исправна и обавезно уз вас“, истакао је Мирко и поново започео детаљно објашњење како ићи аутомобилом ван граница наше земље.

Колико детаљно обратите пажњу на возило – толик одетаљно ипланирајте и преостали део пута. Има сасвим довољно времена за све. Баш као што и мислите, летовање ће вам бити много лежерније, безбрижније уколико све проверите и припремите унапред.

(ВИДЕО) ТАЈНИ СНИМАК ИЗ РЕСТОРАНА: Ево како су осумњичени узели ДЕСЕТИНЕ ХИЉАДА ЕВРА ОД ГОЛМАНА СТОЈКОВИЋА, а онда су их ПОХАПСИЛИ!

„Када се нађете у непознатом граду, отворите четворе очи. Добро гледајте на саобраћајне знаке и не прихватајте без размишљања пролаз кад вам неко то каваљерски нуди тамо где немате предност. Не обраћајте пажњу на ‘музикалне џентлемене’ који вам за сваку ситницу свиркају. Умети сачувати хладнокрвност, значи бити добар и сигуран возач. Остаје да вам кажемо да прилагодите вожњу условима саобраћаја, да поштујете саобраћајне прописе и да ниједног тренутка не заборавите да сте на одмору. Значи – полако али сигурно“, закључио је Мирко Алвировић, јуна 1978. године.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЛАВРОВ: МОСКВА ЋЕ БРАНИТИ ЛЕГИТИМНЕ ИНТЕРЕСЕ СРБИЈЕ! Шеф руске дипломатије поручио да НАША ЗЕМЉА НИЈЕ САМА!

ПРИШТИНУ ЧЕКА КРВАВО ПРОЛЕЋЕ! Сукоб Тачија и Харадинаја прети да прерасте у општи РАТ!

11 саобраћајних прекршаја због којих ћете ОД СУТРА плаћати казну од 100.000 до 120.000 ДИНАРА

МИНИСТАР ПРАВДЕ ШПАНИЈЕ ПОРУЧИО: Нећемо признати самопроглашено Косово

Извор: Курир/Југопапир/Нада

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
20°
Thu
20°
Fri
23°
Sat
25°
Sun