Европа Свет

39 МРТВИХ ПЛАТИЛО ЖИВОТОМ ДИЛ ВЛАСТИ И МАФИЈЕ: Откривена шокантна тајна изградње! Рушиће се болнице, вртићи, аеродроми и мостови! ТРАГЕДИЈА У ЂЕНОВИ ЈЕ ТЕК ПОЧЕТАК!

ВЕЛИКА АНКЕТА о статусу Косова и Метохије

Мафија у свему има своје прсте, па тако сада постоје теорије да би и могли бити одговорни за катастрофално рушење моста у Ђенови где је 38 људи изгубило животе.

За разлику од других катастрофа које су погађале Италију, као што су земљотреси и поплаве, ипак није реч о „Божјем генву“, како је прво речено да је реч о грому који је погодио стуб моста. Убрзо је откривено да је реч о трагедији за коју су одговорни људи, наводи новинар Тобијас Џонс.

СИН ПОЛИЦИЈСКОГ ГЕНЕРАЛА УХАПШЕН ЗБОГ ПЉАЧКЕ КУЋЕ САШЕ ПОПОВИЋА! Директору Гранда покрали 100.000 евра, а он је један од осумњичених

Многи Италијани криве организовани криминал. Планирање моста Моранди почело је планирањем руте која би повезивала Италију и Француску, а која је започета 60-их година.

Иако не постоје конкретни докази за спровођење криминалних радњи током њихове изградње, власт од 1948. до 1992. године била је позната по сучељавањима између Хришћанских демократа и организованог криминала.

(ВИДЕО) ОВО ЈЕ ДЕВОЈКА КОЈА ЈЕ ГУРНУЛА ДРУГАРИЦУ СА МОСТА ВИСОКОГ 18 МЕТАРА: Нико не верује да јој је жао, а сада јој прети оптужница

Њима су били гарантовани гласови као и позамашне донације у замену за додељивање јавних уговора.

Понекад је цена тог договора се показала тек деценијама касније. Наиме, у последњих пет година, чак девет мостова се срушило у Италији.

Утврђено је да су апалти (јавни уговори) један од највећих извора зараде различитих мафија у земљи. Апалти може садржати све секторе јавног рада, од уговора о чишћењу и сакупљању смећа, па до медицинских и грађевинских послова.

ПОГИНУЛИ ОТАЦ И ЋЕРКА (8), МАЈКА ТЕШКО ПОВРЕЂЕНА: Тешка саобраћајна несрећа код Житорађе! ШЛЕПЕР ИЗГУБИО КОНТРОЛУ И УДАРИО У АУТО

Током грађевинском бума крајем 50-их и 60-их година, који је резултирао изградњом хиљада стамбених зграда сумњивог квалитета и уништавањем старих кућа и зелене површине, више од трећин свих 4.000 грађевинских дозвола добили су шефови Коза Ностре, чувене острвске мафије.

Наиме, мафија је толико преузела грађевинске пројекте да је тадашњи минстар за инфрастуктурур Пиетро Лунарди 2001. године шокирао Италијане који су поштовали законе проглашавајући да су проблеми мафије увек били присутни и да је потребно „да научимо да живимо са том стварношћу“.

Ово о Харадинају не зна ни ЦИА ни БИА: НЕ ЗНА ЗАШТО ЈЕ МУСЛИМАН, ПИЈЕ НА РАМАЗАН, БИЈЕ ЖЕНУ, ТРОШИ 80 000 ЕВРА НА ЛЕТОВАЊЕ…

Буџети за изградњу толико велики да пружају одличну прилику организованом криминалу да пере новац. Под-уговори потом омогућавају босовима мафије да, у земљи у којој је незапосленост младих чак 30 одсто, одређује ко ће да ради, а ко не.

(ВИДЕО) КОНАЧНО СЕ ОГЛАСИО И ШЕШЕЉ: Ово је његов став око идеје разграничења са Албанцима

Организације против мафије тврде да су инспектори радова често застрашивани и уцењивани, тако да је процена безбедности сведена на минимум.

Ово је нарочито опасно због других превара, посебно због употребе „сиромашног цемента“, када је коришћена мешавина која штеди новац, али може коштати животе.

Цемент који је састојак бетона, тежак је за производњу и скуп, често су мешали са песком, који је био далеко јефтинији.

РХМЗ УПОЗОРАВА! Ове делове Србије ускоро ће погодити ЈАКИ ПЉУСКОВИ СА ГРМЉАВИНОМ!

Полицијаје 2009. године истраживала чак 20 случајева разређеног цемента. Списак зграда које би могле да се уруше због овог цемента је на стотине и укључује болнице, школе и аеродроме.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Дечак (13) са Карабурме злоставља и убиај голубове, али прича иза тога је НЕВЕРОВАТНО ТЕШКА И ТУЖНА!

БРУКА! ХРВАТИ ОЗАКОНИЛИ УСТАШКИ ПОЗДРАВ! Легализован поклич ‘За дом спремни’!

Руски амбасадор: Решавање „случаја Скрипаљ“ у интересу и Москве и Лондона

(ВИДЕО) ГРОБАРИ НАПРАВИЛИ СПЕКТАКЛ У ХУМСКОЈ: Батин европски Партизан прегазио Данце! За Лигу Европе против Бешикташа

Кијев у параноји од офанзиве Москве

Извор: Kurir

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun