Хроника

УЖАС! БЕОГРАДСКА ТРОВАЧИЦА КЉУКАЛА ПЕНЗИОНЕРЕ ТАБЛЕТАМА: Од колега узела десетине хиљада евра, па им тровала храну

pixabay

Душанка Т. (69) из Београда ухапшена је због сумње да је својим бившим колегама из фабрике „Лола“ Драгиши Ј. (85) и Чедомиру Б. (89) подметала веће количине опасног седатива „бромазепама“ у храну у намери да их убије јер им је дуговала већу своту новца.

Обојица стараца су, срећом, преживела, а тровачица је јуче ухапшена у свом стану у Железнику због сумње да је починила два покушаја убиства из користољубља.

Пао под сто

Како сазнајемо, сумња се да је она 1. новембра дошла у стан Драгише Ј., коме је наводно дуговала новац, и у храну му ставила више бромазепама. Несрећног човека пронашла је ћерка без свести испод стола. – Она је већ дуже времена била у контакту с Драгишом. Неколико година уназад му је с времена на време сређивала стан и спремала храну.

Наводно, за то време она је од њега позамљивала одређену количину новца. Сума која се помиње, а коју она наводно дугује Драгиши, износи око 30.000 евра – објашњава за Курир извор упознат са случајем.

Он додаје да ту ништа не би било сумњиво да Душанка сличну ствар није урадила и са комшијом 25. новембра. – Тог Чедомира Б. пронашла је снаја с главом на столу. Човек је био без свести. Тада је клупко почело да се одмотава и да се ова два случаја доводе у везу. Њих троје се знају јер су својевремено радили заједно у „Лоли“, а она је једина која је посећивала обојицу – рекао је наш саговорник.

У неверици

ПОРОДИЦА УХАПШЕНЕ ШОКИРАНА

Породица осумњичене тровачице сазнала је јуче од репортера Курира да је она ухапшена. – Не можемо да верујемо да је тако нешто урадила себи, али и нама. Она је била одувек самостална, весела… Дешавало се да јој помажемо са плаћањем рачуна, али се никада није жалила да нема новца или да има неки проблем. Нико од нас је не би оставио без хлеба и без основних ствари за живот. Не знам шта јој је било и зашто, и како је уопште могла да ризикује нечији живот. И то је велики новац, па 30.000 евра је довољно да се купи стан. Не знам шта је радила с тим новцем – рекла је за Курир избезумљена Душанкина снаја.

Није враћала дугове

Комшије у згради у којој је Душанка Т. ухапшена кажу да је она била позната по томе што је позајмљивала новац.

  • Често је тражила новац на позајмицу, али га је тешко враћала. Реч је о дружељубивој жени и сви смо у чуду да је тако нешто могла да уради. Дружила се ту с комшијама, знала је да попије покоје пиво у паркићу, али ово је за све нас шок – рекао је комшија који није желео да му помињемо име.

У разговору с рођацима ухапшене жене сазнали смо да је она рано остала без мужа и да има сина, снају и унуке. – У чуду смо да је тако нешто урадила. Њена снаја је из те улице и то су јој заправо комшије. Не знам како ће они реаговати на ово. Душанка раније није имала никаквих проблема, бар се није жалила. Никако ми не иде овако нешто с њом. Верујем да јој се нешто страшно десило чим је урадила овако нешто. Срећа за те људе што су живи – каже једна од рођака.

Курир