FOTO: SCREENSHOT YOUTUBE / YOUTUBE
Друштво Србија

11 саобраћајних прекршаја због којих ћете ОД СУТРА плаћати казну од 100.000 до 120.000 ДИНАРА

ЕВО ЗАШТО БРИТАНИЈА РУСИМА ПОДМЕЋЕ ТРОВАЊЕ СКРИПАЛА! Бивши премијер Јапана открио МРАЧНЕ ПЛАНОВЕ Терезе Меј!

Строжије казне за вожњу под дејством алкохола, прекорачење брзине, некоришћење аутоседишта за децу, само су неке од новине Закона о безбедности у саобраћају који сутра почиње и званично да се примењује.

Дамир Окановић, стручњак за безбедност саобраћаја, објавио је 11 тешких прекршаја за које су прописане највеће казне – новчана од 100.000 до 120.000 хиљада динара, 14 казнених поена, као и осам месеци забрана управљања возилом.

А ево и који су то прекршаји.

1. Вожња под дејством алкохола

Управљање возилом са 1,21 до 2 промила алкохола следи ова казна, с тим што се за 1,21 до 1,6 промила алкохола у крви одузима не осам, већ 9 поена.

2. Прекорачење брзине у насељу од 71 до 90 км на сат

ЛАЗАНСКИ: Можемо да узмемо север Косова и за 60 минута!

FOTO: DW / SCREENSHOT

НАЈЕЖИЋЕТЕ СЕ: Исповест жене која се вратила са „оног света“

Уколико у насељу прекорачите брзину од 71 до 90 километара на сат следи вам највећа новчана казна, односно ако аутомобил возите од 121 до 140 километара на сат.

3. Вожња аутопутем преко 200 на сат

Од уторка 3. априла

Posted by Damir Okanović on Saturday, 31 March 2018

5. Превоз детета које није у ауто-седишту

Можда и најбитнија од свих највећих могућих новчаних казни је санкција за несавесне родитеље који своју децу нижу од 135 центиметара не возе у ауто-седиштима.

(ФОТО) Даринка Таталовић је једина жена која је била на Голом отоку! ОТКРИЛА ЈЕ НАЈГНУСНИЈЕ МУКЕ ЗАТВОРЕНИКА У ТИТОВОМ ЛОГОРУ СМРТИ

Ту неодговорност родитељи ће убудуће морати да плате у неким случајевима чак четири пута скупље него до сада, односно 120.000 динара, што је око 1.000 евра, а изриче се и 14 казнених поена и забрана вожње 8 месеци.

6. Бекство са места тешке несреће

Од сутра ће најстрожије бити кажњени сви они који побегну са места тешке саобраћајне несреће.

7. Вожња без упаљеног светла

Новчаном казном,одузимањем поена и забраном управљања возилом биће кажњени сви они који буду возили ноћу на неосветљеном путу, без иједног упаљеног светла

(ВИДЕО) ПУТИН НАСТАВИО ДА МАЛТРЕТИРА АМЕРЕ И НАТО: Русија испробала нови досад најмоћнији пројектил за противракетну одбрану!

8. Вожња без возачке дозволе

Вожња без иједне положене категорије, односно без возачке дозволе убудуће е се сматрати тешким прекршајем који подразумева и највећу новчану казну.

9. Претицање возила које се зауставило да пропусти пешака

Новина због којег ће возачи са извесним олакшањем моћи да дочекају измену и допуну закона је та да ће моћи без казне да претичу трактор, мотокултиватор, радну машину, запрегу или бицикл преко пуне линије. Наравно, уколико том приликом не угрожавају саобраћај из супротног смера. Међутим, претицање возила које се зауставља да би пропустио пешака на пешачком прелазу, биће најстрожије кажњено.

(ВИДЕО) СНИМАК ОТКРИВА: КОНТРОЛОР БУС ПЛУСА ПОЛОМИО РУКУ ДОК ЈЕ ТУКАО ПУТНИКА! Напао га у аутобусу, па га извео, ОБОРИО НА АСФАЛТ и наставио да бије

10. Вожња за време забране

Уколико возачи за време забране вожње, вози кола, убудуће ће то спадати у тешке прекршаје. Исто ће важити и ако је дозвола одузета.

11. Скривање идентитета возача

Уколико нећете да одате индетитет особе која је возила ваша кола, а које је камера снимила, следи казна и до 120 хиљада динара. Раније се за ово плаћала казна од 20 до 30 хиљада динара. Међутим, за ову казну се не изричу додатни поени нити следи забрана,већ се плаћа само новчана казна.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Русија протерује црногорског дипломату

Ђурђевић: Кандило слободе горело у Црној Гори, док је пола Европе било у тами

Трамп зове Путина у Белу кућу

Лавров: Хладни рат је и имао нека правила, а овај сада…

(ВИДЕО) ПЕТКОВИЋ: Политика Вука Јеремића била је гора за Србе на КиМ од политике ОВК!

Извор: blic.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
23°
Sat
26°
Sun
26°
Mon
26°
Tue