Србија Хроника

10 ГОДИНА ОД ТРАГЕДИЈЕ КОЈА ЈЕ НОВИ САД ЗАВИЛА У ЦРНО: Венци, цвеће и сузе за осморо настрадалих

(ВИДЕО) СВЕТСКА ПРЕСТОНИЦА ИЛУМИНАТА НИЧЕ У ЕВРОПИ: Гради се ужурбано, нови симболи тајног друштва свакодневно се појављују

НОВИ САД – Време пролази, ране остају… Десет година бола и туге… Са истим болом и тугом, породице и пријатељи настрадалих у пожару у кафићу „Лаунџ“, положили су данас цвеће испред спомен-плоче у Змај Јовиној улици, где је 17. фебруара 2008. године у пожару трагично настрадало осморо младих људи.

– Не знам шта бих рекао. Како нам је то знамо само ми. Време пролази, али нама родитељима није ништа лакше. Да ли нам значи што се окупимо сви уједињено на овај дан, значи нам, са поруком да се то више никада никоме не деси. И не сме да се заборави. И да ово увек буде опомена да се то никад више никоме не деси – рекао је један од родитеља.

НАТО се спрема за рат у срцу Европе — чека их клопка


После само 4 године нова трагедија

Свега четири године од трагедије у „Лаунџу“, Нови Сад је поново био завијен у црно. У пожару у дискотеци „Контраст“ 1. априла 2012. године погинуло је шесторо младих – Марина Аничић (25), Тамара Миладиновић (25), Милена Далмација (26), Зоран Игњатовић (28), Марко Павловић (29) и Ренато Вуковић (21).


НОВА ПОБЕДА СРБИЈЕ: Бурунди повукао признање тзв. Косова!

Подсетимо, 17. фебруара 2008. настрадали су сестра и брат Мирјана (23) и Милош (19) Пекић, Милена Колунџић (23) и Бранка Саковић (23) из Новог Сада, Борис Бјекић (23) из Ветерника, Душица Кулаш (23) из Ваљева, Марија Гавранчић (23) из Кикинде и Владан Драговић (22) из Савиног Села.

За изазивање пожара у „Лаунџу“ првооптужен је Милош Малешев из Новог Сада, који је осуђен на 12 година затвора. На основу Закона о амнестији 2012. године Малешеву је смањена казна на девет година затвора.

(ВИДЕО) СЦЕНЕ КАО ИЗ ХОРОР ФИЛМА: Жена преминула, а 11 дана касније, мештани су чули лупање из гроба!

Сувласници локала Тамаш Колар и Срђан Бован осуђени су на по седам година, док је због помагања у изазивању пожара на затворску казну од две године осуђен и Бојан Кулачанин.

РЕКЛАМА
МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ: Одржавају „Мирдите“, а косметске жртве немају ни спомен обележје у Београду

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ГОРИ ЛОНДОН! Више од 50 ватрогасаца покушава да угаси ватру

(ВИДЕО) НАЈВЕЋЕ МИСТЕРИЈЕ ДРЕВНОГ СВЕТА: Ако се икада одгонетну, промениће све што знамо о историји

Чека ли Америку „османски шамар“

Полемика Радуловића и Шапића

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
11°
22°
Mon
17°
Tue
23°
Wed
25°
Thu