Русија Србија

АМБАСАДA СРБИЈЕ У МОСКВИ: Иконе и дечји радови

Изложба икона и рељефа наших савремених уметника и слика руске деце по мотивима из књиге "Српске бајке" отворена је у Амбасади Србије у Москви.

Изложба икона и рељефа наших савремених уметника и слика руске деце по мотивима из књиге „Српске бајке“ отворена је у Амбасади Србије у Москви. О важности упознавања грађана братске Русије са овом врстом уметности, кроз коју се виде и наше историјско наслеђе и корени, говорили су амбасадор Славенко Терзић и владика Антоније (Пантелић), старешина Подворја српске патријаршије у Москви.

Организацију те изложбе помогли су Министарство спољних послова Србије и наша амбасада, а изложба је приказана и у Међународном фонду словенске писмености и културе у Москви.

Изложени су радови Петра Давидовића из Крагујевца, Бранка Радовића и Слободана Луковића из Ниша, Бојана Миљковића из Краљева и његових земљака, скулптора Ивана Марковића, Јелене Милуновић и Миланка Јемуовића, као и Бојане Кешељ из Сарајева, која је иконопис учила у манастиру Жича.

„Српске бајке“ на руски је превео бивши руски амбасадор у Београду Валериј Јегошкин, на великом конкурсу учествовала су деца из целе Русијек, а њихови радови су били изложени у галерији чувеног московског сликара и кипара Зураба Церателија.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЛАВРОВ БЕСАН: Дрска крађа Америке

СКАНДАЛ: ПИЈАНИ ЗОРАН ЖИВКОВИЋ СЕ БЛАМИРАО У СКУПШТИНИ

Извор: Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue