Printscreen
Друштво Србија

ВОЗИМО КРШЕВЕ! Срби искеширали милијарду евра за половњаке!

Наши суграђани због ниских примања, или ниског стандарда, ретко себи могу да приуште нове, а још ређе скупоцене аутомобиле.

То је главни разлог зашто смо у последње три године за увоз половних аутомобила, од којих је већина стара близу две деценије, искеширали око милијарду евра.

ВОЈСКА РАДИЛА ДРУГУ ОБДУКЦИЈУ: Форензичарима нелогична прича да се Бојана убила

Заправо, у последње три године увезли смо више од 300.000 половних аутомобила, од којих је око 70 одсто било са моторима који задовољавају „евро 3” стандард, а то значи да су стари између 13 и 19 година.

– Исти тренд се наставио и у овој години, а према нашим подацима, чак је већи за 17 одсто – каже Бобан Николић, регионални секретар Српске асоцијације увозника нових аутомобила и делова, и додаје:

КИНА ДИГЛА АВИОНЕ! СИЛА ЛЕТИ КА ТАЈВАНУ: Бранићемо наш суверенитет, ОВО ЈЕ ИСТОРИЈА!

– За прва три месеца ове године у Србију је увезено 31.309 половних возила. Нико није против увоза половних возила, али за увоз нових аутомобила на тржиште Србије потребно је да возила испуњавају „евро 6” еколошку норму, а да је и даље за половну возила прописана „евро 3” норма. Бројке су неумољиве. У јануару је увезено 9.879 половних аутомобила, у фебруару 9.148, у марту 12.282, док је истовремено продато нешто више од шест хиљада нових аутомобила.

(ФОТО/ВИДЕО) ОВО НИЈЕ ОЧЕКИВАЛА Славна тенисерка позирала у тангама, реакција њеног оца шокирала свет!

Однос један према шест у корист половних возила све говори. Постоје индиције да је чак 30.000 аутомобила увезено на физичка лица, што би значило да је, као ранијих година, једна особа увезла стотине возила. Јасно је да се то ради због избегавања плаћања такси и доприноса, па је по том основу и држава закинута. За неколико дана имаћемо и податке у вези са плаћањем еко-такси – 12.000 динара по тони новог возила, али још већи проблем је тај што ми немамо стратегију шта ћемо да радимо са тим возилима која су на крају радног века – рекао је он.

(ФОТО) РЕГИОН ПЛАЧЕ ОД СМЕХА ЗБОГ УСТАШКОГ ЛУДИЛА: ЕВО И ЗАШТО

Очигледно је да наша земља постаје ауто-отпад и да аутомобиле возимо докле год могу да се котрљају. Тако је у прва три месеца ове године од 31.309 увезено чак 17.219 возила старих између 13 и 19 година, а није знатно боља ситуација када је реч о аутомобилима старим од девет до 13 година, којих смо увезли око 9.000.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(видео) Ликвидирано 11 присталица ДАЕШ-а у Дагестану

УСТАШКО ЗЛО! КОЛИНДА НЕГИРА ГЕНОЦИД У ЈАСЕНОВЦУ: Ништа им више није свето ХРВАТСКА ВЛАСТ СВЕ ЛУЂА И ОПАСНИЈА!

ЕПИЛОГ ДЕРБИЈА Звезди меч без публике и 1.200.000, Партизан плаћа милион

РУШИЛИ САЈТОВЕ ШИРОМ СВЕТА: Српски хакери се бране са слободе, суд одбио да одреди притвор!

Донацијом Гујона отворена фарма свиња за народне кухиње на Косову

САД поново прете Сирији употребом силе, али Москва то неће дозволити

ОДГОВОРИО ХРВАТСКОМ КОЛЕГИ Вулин: У праву је, он и ја смо два различита света, ја сам антифашиста

Извор: alo.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
22°
Mon
22°
Tue
22°
Wed
18°
Thu