Wikipedia
Политика Србија

Ана Брнабић: Влада ће много више сарађивати са НИС-ом

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас, током посете Научно-технолошком центру компаније НИС у Новом Саду, да је за бржи развој и већу конкурентност наше земље неопходно да просвета сарађује са привредом.

(ВИДЕО) СВАКА ОРАНИЦА, УТРИНА, СВАКА НЕОБРАЂЕНА ЗЕМЉА ЈЕ СРПСКИ БАРЈАК: Ненад Јездић одржао говор пред којим ће се сваки Србин посрамити

Посебно је истакла да је центар НИС-а одличан пример сарадње са привредом.
ШОКАНТНО ОТКРИЋЕ: БЛАГО ГАДАФИЈА СКРИВЕНО У СРБИЈИ„Интерес Ваде Републике Србије је образовање и дигитализација. Да би Србија постала конкурентна, да би имала раст у будућности, ми морамо да улажемо много више и у образовање и у науку и у истраживање и за то је, поред тога што су потребна додатна средства, потребно да просвета сарађује са привредом. Научно-технолошки центар компаније НИС је један од одличних примера како се сарађује са привредом и на подршци нашим младим људима, али и на томе да радимо на истраживању и развоју и гурамо не само НИС напред, већ целу економију у Србији“, рекла је Брнабићева.

(ВИДЕО) Мило напао Србију, а ево како му је Шешељ одговорио

Она је напоменула да на овај начин могу радити и остале компаније у Србији и обећала компанији НИС да ће Влада Републике Србије наставити сарадњу са том компанијом у, како је рекла, много већем обиму.

„Оно што је важно је да нагласим да овим стопама могу да иду и остале компаније у Србији и важно је и да наш просветни систем сарађује са компанијама као што је НИС, где имамо овакву синергију да би истраживање и развој довели до тога да Србија брже иде напред. Хвала много компанији НИС и Научно-технолошком центру на овоме што сте урадили за Републику Србију и ја вам обећавам да ће Влада Републике Србије наставити да сарађује са вама и у много већем обиму у будућности да имамо овакве примере у што већем броју“, напоменула је премијерка Брнабић.

ТУМАЧ БИБЛИЈСКИХ ПРОРОЧАНСТАВА УЗНЕМИРИО СВЕТ: Доста је лажи, планета Девет долази, вулкан на Хавајима је само први у низу

Генерални директор НИС-а Кирил Тјурдењев рекао је овом приликом да је НИС много уложио у овај центар како би тај центар био много ефикаснији и да ће управо због тога наставити да улажу у нове технологије како би у Србији имали оно што је тренутно најбоље у свету.

НАТО БЕСПИЛОТНЕ ЛЕТЕЛИЦЕ ШПИЈУНИРАЛЕ ЈУГ СРБИЈЕ! Стефановић: Није била угрожена безбедност Србије

Научно-технолошки центар у Новом Саду је зависно друштво компаније НИС које пружа научно-технолошку подршку делатностима компаније и представља центар за развој и иновације.

ЖИВОТНА ИСПОВЕСТ МЛАДЕНА КРСТАЈИЋА: Избегао сам из Зенице, две године нисам знао да ли ми је отац жив! Радио сам у кафићу да зарадим за хлеб!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПИРОТЕХНИЧКА СРЕДСТВА ЗАПАЛИЛА АУТОБУС! „Ласта“ подноси кривичну пријаву!

Најоштрије санкције у историји: Амерички ултиматум у 12 тачака

БРИТАНЦИ УДАРАЈУ НА ПУТИНА ПРЕКО АБРАМОВИЧА! „Корумпирани руски новац прети безбедности“

Република Титоград: Црна Гора 12 година у канџама двије породице и једне амбасаде

ДВОЈИЦА ПРЕДСЕДНИКА ПОТПИСАЛА НИЗ ДОКУМЕНАТА Вучић: Србија жели унапређење сарадње са

Азербејџаном

ПРОНАЂЕНЕ ДВЕ РУЧНЕ БОМБЕ У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА: Узбуна код Београдског драмског позоришта! БЛОКИРАН ЦЕО ВРАЧАР!

Извор: rs.spuniknews.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
17°
Tue
23°
Wed
24°
Thu
26°
Fri