Фото: Телеграф
Занимљивости

Језива кула од људских лобања пронађена испод Мексико Ситија: Мрачно археолошко откриће шокирало научнике (ВИДЕО)

Археолози су у Мексику на подручју бившег центра цивилизације Астека пронашли структуру која садржи више од 675 лобања мушкараца, жена и деце.

Након једне ипо године истраживања пронађен је кулу саграђеу од људских 676 лубања. Археолози сматрају да се ради о структури Хуеј Тзомпантли, за које се веровало да су их градили Астеци од лобања погинулих ратника, а спомињу се у записима шпанских освајача. Ово је већ друго велико откриће у Мексику у мање од месец дана.

– Шпански војник Андрес де Тапиа забалежио је структуру 1521. године – изјавио је за Реутерс археолог Раул Барера.

Тада је написао да се торањ састоји од хиљада лобања, а истраживачи верују да ће их ускоро све пронаћи, преноси Индеџ.хр.

“Шокирани смо, ово је досад незабележено откриће”

Научници су изјавили да их је овај проналазак шокирао, јер се до сада веровало да лобање припадају само мушкарцима, ратницима убијенима у борбама.

– Очекивали смо само мушке лобање, нисмо сматрали да су жене и деца одлазили у рат. Ово је досад незабележено откриће, први овакав Хуеј Тзомпантли – рекао је антрополог Родриго Боланос.

Фото: Телеграф

Ово је већ друго велико откриће у Мексику у мање од месец дана. У јуну су истраживачи пронашли астечко игралиште испод хотела. На њему су открили 32 кости врата, за које верују да су припадале жртвованим спортистима.

Извор: Телеграф

Оставите коментар