Регион

У црногорским ресторанима се користи опасно месо увезено из Бразила

Пре месец дана у Луку Бар стигло чак девет контејнера са опасним месом из Бразила, које се користи у ресторанима брзе хране у Црној Гори, тврди инспекторка Мирјана Драшковић

Инспекторка ветерине Мирјана Драшковић упозорила је да је пре месец дана у Луку Бар стигло чак девет контејнера са, тврди она, опасним месом из Бразила, које се користи у ресторанима брзе хране у Црној Гори.

„Толико сам се борила да се то месо не увози, али све је било узалуд. То месо се налази на нашем тржишту, а у сезони ће га бити још. Јер Управа за безбедност хране даје дозволу да то месо уђе у земљу и ја не могу урадити ништа да то променим”, навела је Драшковић у изјави за подгоричку Побједу.

Пре три дана, наиме, министарства пољопривреде у Албанији и Хрватској наложила су повлачење пилећег смрзнутог филеа из Бразила, јер су резултати њихових контрола показали да то месо има салмонелу

Напоменула је да су државе у региону пооштриле контролу, али не и Црна Гора иако је, како каже, очекивала да ће након „бразилске афере” црногорска Управа за безбедност хране забранити увоз меса из те земље.

„У Албанији и другим земљама вероватно се улаже у јачање лабораторија, а прописи се усаглашавају са европским стандардима”, навела је.

Салмонела је, казала је, опасна јер може да изазове тровање код човека.

Последња пошиљка пилетине из Бразила у Црну Гору је ушла пре двадесетак дана и то се месо користи у ресторанима брзе хране, производњи прерађевина од меса, а у мањем обиму и у малопродаји, рекла је Драшковић.

Извор: Танјуг/Политика

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue