Политика

Триван: Као министар ћу бити практичар

Будући министар екологије Горан Триван истиче да су за борбу против климатских промена важни и новац и пројекти и стратегије, али да је пошумљавање најјефтиније и најефектније решење за ублажавање климатских промена.

„Бићу практичар (као министар)“, рекао је Триван и додао да заштита природне средине није питање партија, него компетентности и сарадње са грађанима без којих нема напретка на плану заштите животне средине.

Горан Триван, сада градски секретар за екологију, кандидат је за министра заштите животне средине у новој влади.

Триван је на панелу „Србија и Париски споразум“ у београдском ЕУ Инфо-центру рекао да ће, ако буде министар, само променити адресу и да је у области заштите природне средине најважније за Србију „да зна стање у коме је, што делимично зна, док Београд то прилично добро зна“

Будући министар екологије рекао је и да држава даје законски оквир и стратегије али да не ослушкује довољно локалне самоуправе.

Говорећи о досадашњем раду, Триван је подсетио да је Београд донео стратегију и акциони план за борбу против климатских промена, да има стратегију пошумљавања и фонд за енергетску ефикасност.

Извор: Бета

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
24°
Mon