Регион

СРБИ СИЛУ НЕ ПРИЗНАЈУ! САМО 9,5 ОДСТО ИХ СМАТРА БИХ СВОЈОМ ДРЖАВОМ: САД и ЕУ доживеле фијаско у Босни!

Свега 44,7 одсто испитаника безусловно доживљава БиХ као своју државу - највише оних који БиХ доживљавају као отаџбину је међу Бошњацима, 70 одсто, а најмањи међу Србима, тек 9,5 одсто

Резултатима истраживања које је објавила маркетиншка агенција „Прајм комјуникејшнс“ показује да су Бошњаци највећи заговорници БиХ, док је тај број мањи међу Хрватима и знатно мањи међу Србима.

Одговарајући на питање да ли виде, и у којој мери, БиХ као своју државу, од хиљаду и по испитаника 44,7 одсто је „у целости сагласно“ с тим да је БиХ њихова држава, а 28,9 одсто је „делимично сагласно“.

Истраживање је потврдило да однос према БиХ као држави битно зависи од тога којој етничкој групи припадају учесници анкете.

Међу испитаницима који су се изјаснили као Хрвати, 31 одсто одговорило је како БиХ безусловно сматра својом државом, док 44 одсто то прихвата „условно“.

Међу Хрватима, 15,5 одсто „углавном није сагласно“ с тим да је БиХ њихова држава.

Код Бошњака, 70,5 одсто одговорило је да БиХ безусловно сматра њиховом државом, док је 22,1 одсто изабрало одговор како је то „углавном њихова држава“.

БиХ као своју државу не доживљава тек три одсто анкетираних Бошњака.

Код испитаника из реда Срба, ситуација је сасвим обрнута – само 9,5 одсто сагласно је с тим да је БиХ безусловно њихова држава.

Њих 34 одсто је условно сагласно, а остали не доживљавају БиХ као своју државу, преносе регионални портали.

 

Извор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue