Фото: Танјуг
Политика

Скот похвалио Брнабићеву: имам поверење у твој будући рад

Амбасадор САД у Београду Кајл Скот, честитао је данас премијерки Ани Брнабић избор на ту функцију и истакао да има велико поверење у њен будући рад
Фото: Новости

Амбасадор САД у Београду Кајл Скот, честитао је данас новоизабраном премијеру Ани Брнабић избор на ту функцију и истакао да има велико поверење у њен будући рад.

Скот је у разговору са премјером Брнабић рекао и да Влада Србије има пуну подршку Америке за наставак процеса европски интеграција и спремност да пружи сву потребну помћ на том путу.

Какоје саопштено из Владе Србије, Брнабић је захвалила на досадашњој помоћи и подршци коју је Србија добијала и изразила наду да ће се добри односи наставити и даље развијати. На састанку је било речи и о будућим америчким улагањима у привреду Србије.

Они су истакли важност да се сва отворена питања решавају заједничким радом и кроз дијалог.

Подсетимо, Брнабић је  у интервјуу америчкој новинској агенцији Блумберг, казала да уколико Србија буде приморана да бира између ближих веза са Русијом и чланства у Европској унији, одлучиће се за ово друго. Након ове изјаве дошло је до реакција како домаће тако и светске јавности, те није нимало чудно што је Скот управо данас честитао новоизабраном премијеру, и дао пуну подршку Србији ка ЕУ.

 

Извор: Новости, Говори Србија

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue