Друштво Политика Регион Србија

Саши Јанковићу смета што власт у Србији негира наводни ,,геноцид у Сребреници“!

Лидер опозиционог Покрета слободних грађана Саша Јанковић рекао је за лист Данас да ће ићи на комеморативни скуп у Меморијалном центру у Поточарима код Сребренице 11. јула. Контрадикторно самом себи у истој изјави је рекао да Србија и српски народ нису одговорни за геноцид, али је тражио да власт у Србији призна одговорност Србије за геноцид.

Објашњавајући свој однос према сребреничком питању Саша Јанковић је најпре изјавио како ,,Србија и српски народ нису криви за геноцид“, али да ,,појединци имају мању или већу одговорност за њега“.

Међутим, Јанковић је потом у истој изјави изразио жаљење што Београд одбија да прихвати одговорност за геноцид. ,,Како ће данашњи службени Београд прихватити одговорност за злочине ако је (председник Србије) Александар Вучић у кожуху по босанским брдима млатарао пушком и стајао испред џипа на којем је на мртвачкој глави шлем мировњака УН“, упитао је Јанковић и додао да све то представља ,,велику штету по јавни интерес грађана Србије“. Јанковић ипак није објаснио каква би корист била од тога да Србија призна одговорност за наводни геноцид за који је чак и Међународни суд правде утврдио да Србија није одговорна.

Јанковић је српску власт оптужио и да ,,негирањем геноцида грађане намерно држи закопане у прошлости“, мада се намеће утисак да то чине управо људи попут њега који покушавају да профитирају од инсистирања на недоказаним злочинима из далеке прошлости.

Извор: Говори Србија

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
22°
Mon
22°
Tue
22°
Wed
21°
Thu