Регион

Саша Броз: Да је деда жив, сам би скинуо плочу са трга

Унука некадашњег доживотног председника бивше СФРЈ Јосип Броза Тита, Саша Броз, поручила је да би њен деда – да је жив и када би видео све ово што се дешава у вези са преименовањем трга у Загребу који носи његово име – сам уклонио плочу.

Саша Броз је на Фејсбуку грађанима поручила да се извињава због, како је навела, медијског терора који сви заједно трпе ради најважније споредне ствари на свету – а није фудбал.

Након што је попустио притиску деснице, градоначелник Загреба Милан Бандић најавио је да ће на првој седници Градске скупштине предложити да се Трг маршала Тита преименује у Трг Републике Хрватске.

Његова најава узбуркала је хрватску политичку сцену, а на новонасталу ситуацију реаговала је и унука Јосипа Броза Тита, Саша Броз.

Она је навела да јој је изузетно жао што се хрватска метропола бави таквим стварима, а занемарује квалитет живота својих грађана.

„Као прво, драги пријатељи, желим свима да се извиним јер се они које смо бирали не баве ВАМА/НАМА него човеком који је мртав 37 година. Искрено ми је жао што је очито квалитет живота у метрополи мање битан од имена једног трга. Волела бих вас утешити и рећи ‘ајд, фала богу, скинули га’ и та ће тема бити стављена ад акта. Извињавам се поново јер знам да неће. Нажалост. Лоботомију људима не можеш направити забранама, сељакањем кипића и тргића јер види врага и жутог и црног и црвеног и зеленог“, навела је.

Брозова унука је истакла да људи знају како се тај трг зове и зашто.

„Они носталгични могу пут под ноге па прошетати по неком од братских тргова и улица у суседству или отићи даље до Кипра, још даље до Москве или пуно даље до Индије. Тито је отишао у историју?!? Оуууу јееееах одавно још дебело за свог живота и тамо ће остати сигуран од кипића и тргића“, навела је такође.

Уверава: да је њен деда жив и да види „Рвацку“ данас, сам би, каже, скинуо плочу са својим именом са трга и то – одавно.

„На крају, извињавам се и због невиђеног медијског терора који сви заједно трпимо ради најважније споредне ствари на свету – а није фудбал. А сад… ајмо да радимо!!!!“, написала је Саша Броз на свом Фејсбук профилу.

 

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue