Блиски исток Русија

РУСИ МУ ДОШЛИ ГЛАВЕ: Шиптарског кољача Мухаџерија ликвидирала Путинова авијација

У Сирији је ликвидиран један од вођа терористичке организације ИД са Косова Лавдрим Мухаџери. Он је био убијен током заједничке операције Ваздушно-космичких снага Русије и сиријског одреда „Тигар“ у подручју Идлиба, саопштио је грчки лист „Про њуз“.
Мухаџери (Фото: Јутјуб)

Неколико пута, у последње две године медији су објављивали о ликвидацији Мухаџерија, познатог као Абу Абдулах ел Косово – касапин. Он је постао познат 2014. године из пропагандних видео снимака на којима је лично одрубљивао главе хришћанима, шиитима и алавитима, пише лист. Државни секретар САД је укључио 2014. године Мухаџерија у списак терориста.

 

Муџахери се вратио у Сирију у мају након четворомесечног путовања по Албанији и Косову, наводи се у саопштењу.

„Про њуз“ пише да је терориста убијен током заједничке операције Ваздушно-космичких снага Русије и сиријске команде „Тигар“ у Идлибу. Током операције убијено је и шест од 20 његових личних телохранитеља.

„Чим је објављено о његовој смрти, министар саобраћаја косовске псеудо-државе Луфти Зарку посетио је породицу вође терориста у Качанику и изразио саучешће. Представник исламске верске заједнице у Качанику Флорим Незирај је изразио жаљење поводом смрти ’муслиманског борца‘. Назирај је објавио о смрти Муџахера у Сирији у џамији, а затим отишао његовој породици да изрази саучешће“, пише грчки лист „Про њуз“ .

 

Извор: Правда

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
20°
Thu
20°
Fri
23°
Sat
24°
Sun