фото: © Reuters/Scanpix
Русија

Русија продужила санкције Црној Гори до краја 2018. године

Руски премијер Дмитриј Медведев потписао је указ о продужењу санкција до краја 2018. године на производе из земаља које су продружиле санкције Русији.
Кабинет министара Руске Федерације продужио је до 31. децембра 2018. године забрану на увоз одређених пољопривредних производа у Русију, сировина и намирница из земаља које су наметнуле санкције Русији. Одговарајући декрет потписао је премијер Дмитриј Медведев објављен је на сајту Владе Руске Федерације.

Крајем јуна Савет ЕУ је усвојио формалну одлуку о продужењу економских рестриктивних мера против Русије. Као одговор на акције Европске уније Владимир Путин потписао је декрет о продужењу санкција до 31. децембра 2018.
Забрана увоза у Русију одређених врста пољопривредних производа, сировина и хране односи се на САД, ЕУ, Канаду, Аустралију, Норвешку, Украјину, Албанију, Црну Гору, Исланд и Лихтенштајн.

У документу се напомиње да су ограничења усмерена на увођење посебних и одговарајућих економских мера према појединачним државама, узимајући у обзир степен њихове укључености у режим санкција против Русије.

Подсетимо, САД, ЕУ и остале западне земље увеле су санкције Русији због ситуације у Украјини и присаједињења Крима Русији.

Извор: Восток

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
20°
Thu
20°
Fri
22°
Sat
25°
Sun