Политика

Ружић: Част ми је да имам шансу да помогнем Србији

Кандидат за министра државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић (СПС), изјавио је данас да му је привилегија то што је добио шансу да на том послу замени мандатарку Ану Брнабић, да је упознат са радом тог ресора и да ће посао бити настављен тамо где се стало.

Гостујући на телевизији Пинк, Ружић је рекао да је почаствован што је добио позив да буде део нове владе и на тај начин помогне Србији, негирајући притом да је опозиција, како су га, како је рекао, поједини медији у последње време карактерисали. Циљ му је, да ради за добробит грађана Србије.

Бранко Ружић (фото: Ђорђе Ђоковић)

Ружић је истакао да је Министарство државне управе и локалне самоуправе веома важно чега, како је казао, нису свесни ни многи грађани, па ни политичари.

„Пре свега ово министарство је жив организам, много послова је рађено и ради се, Брнабић је поставила динамику рада и већ су спремна нека три или четири законска предлога“, навео је Ружић.

Додао је да се од септембра очекују нови законски предлози који су већ прошли јавну расправу.

Рекао је и да има много посла и да је важно да сви запослени у министарству, њих око 120, ураде све како треба и у најбољем интересу грађана.

На питање да ли је коалиција СПС- Јединствена Србија пољуљана због изјаве лидера ЈС да неће подржати избор нове владе, Ружић је казао да  је Драган Марковић Палма образложио свој став на седници парламента.

„Наша коалициона сарадња је дуговечна, морамо уважити и специфичности које свака странка носи својим програмима. Ово није први пут да Јединствена Србија гласа другачије од СПС-а. Марковић је јуче успео да укаже на свој политички став и став своје странке, извинио се и образложио зашто неће гласати за избор нове владе, али је рекао и да ће подржавати сваки законски предлог који буде у интересу грађана“, навео је Ружић.

Ружић очекује да ће нова влада бити изгласана у парламенту данас или сутра, те да ће одмах почети са радом с обзиром на то да у том ресору има много посла.

Извор: РТВ

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue