Хроника

РАСПЛИЋУ СЕ КОНЦИ ЉУБАВНОГ ЗЛОЧИНА Мубера позвала полицију и признала убиство свог ЉУБАВНИКА

Разрешење убиства Анела Папића (32) очекује се сваког момента, а како "Блиц" сазнаје, осумњичена Мубера М. телефоном је звала полицију у Сјеници, признала злочин и најавила повратак у Србију. Са њом у Србију долази и њен супруг Сенад М., који је такође осумњичен за стравичан злочин.
Фото: Блиц

– Мубера је звала полицију. Признала је да је убила Анела и рекла је да ће доћи. Какву улогу је у убиству имао њен супруг Сенад, за сада нико не зна. Можда су обоје намамили Анела у шуму у којој је убијен, можда су га обоје убили, а могуће је да је Сенад помогао Мубери да сакрије трагове злочина, па су тако обоје оставили свој ДНК – кажу за „Блиц“ рођаци убијеног Анела.

У сјеничкој полицији званично нису хтели да потврде информацију о Муберином позиву и признању злочина, али да су она и Сенад најавили долазак у Србију зна и њен рођени брат Мујо К. из Пријепоља, као и адвокатска канцеларија у Новом Пазару са којом је брачни пар контактирао.

Они су од ове канцеларије тражили да посредују са правосудним органима у процесу њиховог повратка и предаји, обећали да ће испричати како је дошло до Анеловог убиства, а заузврат тражили да полиција гарантује безбедност њима, њиховој деци и породици.

Муберин брат Мујо у разговору са „Блиц“ каже да се са сестром, од њиховог бекства из Србије, чуо неколико пута.

– Питао сам је да ли су убили Анела, да ли је могуће да су убице. Рекла ми је: „Молим те, не питај ме, бар нам ти веруј“ – каже Мујо.

Према његовим речима, Мубера и Сенад су последњих дана били у Немачкој, али не у граду у коме је Сенад раније живео.

– Не знам тачно где су, али верујем да су већ кренули за Србију. Мени је важно да су њихова деца добро. Чуо сам се са обе сестричине, а шта ће бити кад се врате, видећемо. Није нам лако после свега шта се десило, али ћемо им помоћи колико год можемо. Мубера је рекла само да ће истина изаћи на видело кад се врати, па ћемо видети – каже Мујо.

Фото: Блиц

Његова породица знала је за тајну љубавну везу између Мубере и Анела.

– Пожалила ми се да је имала проблеме са њим. Сад чујем и да је полиција листингом телефона пронашла поруке у којима јој је Анел претио, уцењивао. Она није желела да меша ни своју ни Сенадову породицу у то, зато је и ћутала, али кад се врати, ваљда ће све рећи. Видећемо шта се тачно десило, али шта год да је било могло је да се реши на други начин. Убиство је најгори могући сценарио. Уништило је три породице, и Анелову, и Сенадову, и нашу. Моји родитељи ово јако тешко преживљавају, посебно због деце – каже Муберин брат.

Анел Папић нестао је у петак ујутру око 9 сати, након што је родитељима и супрузи са којом има дете рекао да иде у град да се ошиша. Пошто се није вратио кући до поноћи, његов отац Ахмо пријавио је нестанак полицији, а у суботу ујутру пронашао је Анелово тело, на путу ка Мубериној кући.

Како је утврђено, Анел је убијен ударцима каменом, а онда је његово тело покривено грањем, поливено бензином и запаљено.

Како је за „Блиц“ раније изјавио Анелов отац, ватра се очигледно угасила, па је Анелова кожа само опрљена, а не и спаљена.

Управо је отац и указао полицији на везу Анела и Мубере као могућег мотива злочина, а полиција је на месту злочина пронашла трагове и Мубере и Сенада.

Од њих двоје, међутим већ није било ни трага. Са децом су побегли из Србије, пола сата после злочина.

Сенад је, иначе, последњих година радио у Немачкој, а прошлог уторка се вратио у Србију. Требало је да са собом у Немачку поведе и супругу и две ћерке, којима је средио папире за боравак у иностранству. Анел, који је са Мубером био у дугогодишњој тајној љубавној вези, сазнао је за Сенадову намеру и покушао је да љубавницу задржи у Србији. Шта се тачно догодило кобног петка, моћи ће да открију тек Мубера и Сенад.

Извор: Блиц

Оставите коментар